De nieuwe Samsung S9 vs. de iPhone 7

nieuwe Samsung S9
Via Shutterstock

Binnenkort komt de nieuwe Samsung S9 op de markt. Zelf ben ik al jaren een iPhone gebruiker. Maar wie weet is deze nieuwe Samsung S9 wel een goede concurrent? 

De nieuwe Samsung S9

Er is nog niet ontzettend veel bekend over de nieuwe specificaties, maar uiteraard zijn er wel al een aantal dingen gelekt. Dingen die ik een grote plus vind ten opzichte van mijn iPhone 7:

  • De dubbele lens: Ik maak op dit moment nog gebruik van een iPhone 7. Deze heeft helaas geen dubbele camera. Aangezien ik voor mijn blog best veel foto’s maak, zou ik het fijn vinden om een betere camera te hebben. Nu weet ik wel dat de iPhone 8 Plus en de iPhone X dit ook hebben, maar de 8 Plus is mij te groot en de X vind ik overdreven duur. Daarnaast heeft één van de lenzen een 12 megapixel-sensor. Dit is vooral belangrijk als je wilt in- en uitzoomen zonder kwaliteitsverlies. En laat ik dat nu best belangrijk vinden!
  • Scherptediepte aanpassen: Ik maak op reis voornamelijk foto’s met mijn Canon 1100D. Maar ik heb niet altijd zin om de godganse dag met mijn camera te slepen. Gelukkig heb ik een lief vriendje die dit doet, maar ook hij wilt dit niet continu. Met de Samsung S9 kun je de scherptediepte achteraf aanpassen. Hoe gaaf is dat? Dit zou ik wel eerst willen testen voor ik overweeg om het toestel te kopen.

Hetgeen ik een grote min vind ten opzichte van mijn iPhone 7:

  • Android: Dit staat dus eigenlijk helemaal los van de Samsung en de prachtige camera enzo. Maar ik ben het totaal niet gewend om met Android te werken. Thuis heb ik een iPad, een Macbook Air, een iMac…. Je snapt me denk ik wel. Dit maakt de keuze enorm lastig.

Toch knaagt het aan me. Die camera is (volgens mij) gewoon vele malen beter. Dus een oproepje aan alle Samsung (Android) gebruikers. Wat is er nog meer een grote plus ten opzichte van de iPhone? Ik hoor het graag!

Wat is er volgens jou voordelig aan Android t.o.v. iOS?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }