7 Tips voor een ochtend zonder stress!

ochtend zonder stress
Via Shutterstock

Je wekker gaat af, je ramt een paar keer op de snooze knop, sleept jezelf uit bed, raapt vliegensvlug een outfit bij elkaar, springt de douche in, propt een sneetje brood in je mond en rent als een malle de deur uit om op tijd op het werk te zijn… Herkenbaar? Dan zijn deze tips zeker welkom! Want een ochtend zonder stress is veel fijner, toch?

Ga op tijd naar bed!

Oké, dit ligt waarschijnlijk enorm voor de hand, maar toch kunnen veel mensen hier nog een voorbeeld aan nemen. En wellicht denk je dat jij die 8 uren slaap net nodig hebt, maar op de lange duur neemt je lichaam dit je niet in dank af. Het hoeven niet exact 8 uur te zijn, maar zorg er wel voor dat je in de buurt komt.

De vrolijke wekker

We weten allemaal hoe vervelend sommige wekkerdeuntjes kunnen zijn. Daar word je niet direct vrolijk van. Kies dus voor één van je favoriete nummers van het moment en stel deze in als je wekker. Wedden dat je een stuk opgewekter wakker wordt?

Probeer niet te snoozen!

Ook dit is niet altijd even makkelijk. Maar probeer het toch maar eens. Het is bewezen dat je je een stuk lekkerder voelt als je direct opstaat en niet 100 x op de snooze knop drukt. Je lichaam raakt hierdoor in de war en zal niet fit worden.

Maak je lunch in de avond

Hier kan ik zelf nog wel een voorbeeld aan nemen. Ik ga vaak zonder lunch de deur uit, want ik de ochtend heb ik hier echt geen zin in. Als ik dit in de avond doe, hoef ik hier in de ochtend ook niet meer aan te denken en dat scheelt weer voor minder stress in mijn hoofd. Nog een voordeel: Als je je lunch in de avond maakt, heb je ook meer tijd om iets lekkers klaar te maken. Anders zit je weer opgescheept met hetzelfde saaie stapeltje boterhammen.

Leg je outfit klaar!

In de avond heb je voldoende tijd om het weerbericht te bekijken en te zien welke kleding je de volgende dag aan wilt trekken. Dat scheelt in de ochtend weer stress, want je hebt weer iets waar je niet meer over na hoeft te denken. Ik doe dit niet elke dag, maar wel regelmatig. En als ik het doe, ben ik mezelf in de ochtend zo enorm dankbaar. Die extra snooze is dan ineens een stuk minder erg.

Drink een lekker kopje thee en lees de krant

In plaats van opstaan, rennen, vliegen, vallen en weer doorgaan, kun je ook even tijd voor jezelf nemen en een kopje thee zetten, terwijl je de krant leest. Zo begin je je ochtend een stuk relaxter, dan wanneer je niet eens de tijd hebt om lekker wakker te worden.

Maak een ochtendwandeling (met de hond)

Wel of geen hond? Een ochtendwandeling is voor iedereen goed. In de ochtend is het nog lekker rustig buiten en je kunt even genieten van een momentje voor jezelf. Dit is veel fijner dan een race tegen de klok om op tijd op je werk te zijn.

Met andere woorden: Snooze niet, sta op tijd op en ontspan! En probeer zoveel mogelijk de avond van te voren voor te bereiden. Dan komt het helemaal goed met die ontspannen ochtend!

Welke tips volg jij voor een ochtend zonder stress?

Liefs,
Simone

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }