Op reis zonder trouwe viervoeter? Zo regel je het!

Op reis zonder trouwe viervoeter kan een uitdaging zijn, vooral als je een goede oppas moet vinden voor je hond. Gelukkig zijn er verschillende opties beschikbaar om ervoor te zorgen dat je hond goed verzorgd wordt terwijl je weg bent. 

Op reis zonder trouwe viervoeter
Dog in luxury kennel via Shutterstock by Matt BT

Begin op tijd met zoeken

Ga je binnenkort op reis? Dan is het belangrijk om ruim van tevoren te beginnen met zoeken naar een geschikte oppas voor je hond. Goede oppassers kunnen namelijk snel volgeboekt raken, vooral tijdens drukke vakantieperiodes. Begin daarom minstens een paar weken van tevoren met je zoektocht, zodat je genoeg tijd hebt om verschillende opties te overwegen en de perfecte oppas te vinden. Zeker als je voor een langere periode op reis bent is het aangeraden om op tijd te beginnen met zoeken naar een oppas. 

Vraag om aanbevelingen

Een van de beste manieren om een betrouwbare oppas te vinden is door aanbevelingen te vragen aan vrienden, familieleden of vrienden van de hondenschool. Mensen die al ervaring hebben met een bepaalde oppas zullen namelijk de juiste contacten kunnen leggen voor jou en advies geven over hun betrouwbaarheid, zorgzaamheid en betrokkenheid bij de zorg voor honden.

Doe een kennismakingsgesprek

Voordat je een oppas voor je hond kiest, is het belangrijk om een kennismakingsgesprek te regelen. Tijdens dit gesprek kun je de oppas ontmoeten, meer te weten komen over zijn of haar ervaring met honden en belangrijke details bespreken zoals voeding, beweging, medicatie (indien van toepassing), en het gedrag van je hond. Misschien eet je hond bijvoorbeeld alleen maar hondenbrokken van Pro Plan Purina? Dan wil je dat natuurlijk kunnen meegeven aan de oppas. Het is bovendien ook een goed moment om te kijken of er een klik is tussen de oppas en je hond.

Op reis zonder trouwe viervoeter
Dog in kennel via Shutterstock by Parilov

Maak duidelijke afspraken

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken met de oppas over de verzorging van je hond. Zorg ervoor dat je alle belangrijke informatie deelt, zoals het voedingsschema, eventuele medische behoeften, gedragskenmerken en contactgegevens van je dierenarts voor noodgevallen. Het is ook verstandig om een schriftelijk contract op te stellen waarin alle afspraken worden vastgelegd om misverstanden te voorkomen. Als je hond enkel hondenbrokken van een bepaald merk eet, zoals bijvoorbeeld Hill’s prescription diet, dan kan je afspreken dat jij de hondenbrokken aan het begin van de oppas periode zult meenemen. 

Blijf in contact

Hoewel je weg bent, is het natuurlijk belangrijk om regelmatig contact te houden met de oppas om op de hoogte te blijven van hoe het met je hond gaat. Vraag om updates, foto’s en video’s, zodat je met een gerust hart kan genieten van je vakantie. Als er zich problemen voordoen of als je je zorgen maakt, aarzel dan niet om contact op te nemen met de oppas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }