5 x waarom picknicken het ideale uitje is

Picknicken, je kunt het eigenlijk altijd en overal doen met mooi weer. Samen met familie, op een eerste date of lekker tijdens de vakantie in het buitenland. Met een goede voorbereiding en een koeltas heb je gegarandeerd een heerlijke dag. Waarom picknicken dan zo ideaal is? In dit artikel leggen we je het met vijf redenen even uit. Lees je mee?

picknicken
Provencal picnic in the meadow / Adobe Stock by Sergii Mostovyi

1. Picknicken is goedkoop

Met stipt op nummer één: picknicken is goedkoop. In ieder geval goedkoper dan ergens in de horeca zitten. Want laten we eerlijk zijn: soms is dat ook wel eens fijn. Met het doen van je eigen boodschappen en het voorbereiden van je eigen eten ben je vaak lekker goedkoop uit, terwijl het daardoor niet minder leuk hoeft te worden. Zoek een paar lekkere picknick recepten uit en je boekt gegarandeerd succes!

2. Picknicken kan overal

Met je picknickkleed ergens neerstrijken mag en kan in principe overal. Zeker als het lekker weer is kun je vrijwel overal gaan zitten: aan het water langs een slootje, op het strand, in het park… Heerlijk toch?

3. Picknicken is leuk voor het hele gezin

Met de familie een uitje verzinnen kan soms nogal lastig zijn, want niet iedereen vindt hetzelfde leuk. Waar de ene lekker wilt luieren met een boek, wil de ander liever rondrennen of een balletje trappen. Met picknicken kun je voor vrijwel iedereen een activiteit vinden die zij of hij leuk vindt. Ideaal dus!

picknicken
Young couple enjoying a picnic outdoors / Adobe Stock by Jacob Lund

4. Picknicken is romantisch

Een eerste date, een jubileum of gewoon zomaar: picknicken met je geliefde is hartstikke romantisch. Je vult een picknickmand met lekkere dingen en een mooie fles wijn of bubbels, kleedje mee, muziekbox mee en klaar. Niks meer aan doen!

5. Picknicken zorgt voor ontspanning

Picknicken doe je in de buitenlucht. En wat is er nou ontspannender dan buiten zijn? Het geruis van de zee, de vogels in de bomen of de eendjes in het water: tijdens het picknicken kun  je even volledig tot rust komen in de natuur.

Ga jij wel eens lekker picknicken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }