Populaire soorten raamdecoratie van dit moment!

De waarde van raamdecoratie wordt nog wel eens onderschat, maar het speelt een grote rol in de ruimte. Wil je bijvoorbeeld weinig of veel lichtinval of juist volledige verduistering? Dit verschilt per ruimte en daarom zijn er ook verschillende soorten raamdecoratie. Wil je binnenkort raamdecoratie kopen? Lees dan even verder! In dit artikel behandelen we de drie bekendste populaire soorten raamdecoratie, elk met hun eigen voordelen.

Populaire soorten raamdecoratie
Wooden blinds via Shutterstock by Photographee.eu
Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn echte sfeermakers, maar helaas niet heel goedkoop. Daartegenover staat wel het kracht van het houten materiaal. Houten jaloezieën kunnen bij goed onderhoud ontzettend lang mee gaan. Door het natuurlijke materiaal kunnen ze in vrijwel ieder interieur tot hun recht komen, wat ze in één klap ontzettend veelzijdig maakt. Houten jaloezieën zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleuren, dus er is altijd wel een jaloezie die past bij de meubels en accessoires in huis. We hoeven natuurlijk niet te verklappen dat hout warmte uitstraalt en daardoor zijn deze jaloezieën een prima toevoeging zonder afbreuk te doen aan de uitstraling van de ruimte. Heb je bijvoorbeeld een industrieel interieur, dan kan dit goed samen gaan met dit duurzame natuurproduct. Ook bij een modern interieur kan de uitstraling van hout een pluspunt genoemd worden, want zo blijft je interieur in balans. Bijkomend voordeel is dat houten jaloezieën licht kunnen weren en dat je zelf kunt bepalen of je ze open of dicht wilt doen.

Populaire soorten raamdecoratie
Roller blinds via Shutterstock by kunmom
Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn een andere soort raamdecoratie die de komende jaren niet zal inleveren op populariteit. Ook plisségordijnen zijn ontzettend veelzijdig, omdat ze praktisch voor elk raamtype geschikt zijn. Met de top down bottom up uitvoering heb je de volledige controle over de privacy en dus lichtinval in een ruimte. Hiermee kun je namelijk de boven- en onderkant van het plisségordijn bedienen. Door de dubbele celstructuur hebben plisségordijnen ook een isolerende werking. Hierdoor zijn plisségordijnen ook goed voor je energierekening, omdat je minder hoeft te stoken wat resulteert in een lagere energierekening.

Rolgordijnen

Last but not least. Ook rolgordijnen verdienen een plekje in dit rijtje. Ook deze gordijnen zijn super veelzijdig en tevens erg gemakkelijk te bevestigen en bedienen. Bovendien zijn er uiteenlopende mogelijkheden qua typen en soorten. Doordat je zelf de stof kunt kiezen, kun je dus ook zelf de verduistering bepalen. Het spreekt voor zich dat een volledig verduisterend rolgordijn bij uitstek geschikt is als oplossing voor in de slaapkamer. Maar er kunnen ook andere plekken in huis zijn waar je meer privacy wilt creëren. Doordat je de rolgordijnen in de zomermaanden omlaag kunt doen, blijft de hitte buitenshuis. Rolgordijnen hebben dus ook een isolerende werking, maar kunnen ook preventief werken tegen inbraak.

Welke populaire soorten raamdecoratie heb jij in huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }