Projecten in huis op onze to-do list!

Afgelopen maand zagen we een super mooi huis te koop staan! Qua timing natuurlijk niet helemaal lekker, aangezien ik verhuizen en verbouwen met onze kleine man niet zo zie zitten. Toch kriebelde het wel een beetje en dachten we er over na. Ondertussen was het huis al verkocht. Jammer, maar er komt vast iets anders op ons pad als de timing beter is! Voor nu gaan we dus verder met de projecten in huis die al voor onze huidige woning op de planning stonden!

Projecten in huis
House Design by kazoka
Traprenovatie

Sinds de kleine er is, beseffen we eigenlijk pas hoe glad onze trap eigenlijk is. Onze trap is eigenlijk nog prima in orde, maar niet helemaal veilig. Zeker niet als je er met sokken of sloffen op loopt. We denken er over na om deze te renoveren. Verder moet de leuning weer even goed vastgezet worden en kan de ombouw (noem je dat zo?) wel weer eens een likje verf gebruiken.

Zo’n traprenovatie betekent niet dat je je hele trap moet gaan afbreken en weer opbouwen. Er zijn gelukkig genoeg andere alternatieven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor zogenaamde ‘overzet-tredes’. Deze worden over de bestaande traptredes aangebracht. Zo krijg je dus een geheel nieuwe look, zonder dat je er de hoofdprijs voor betaalt.

Ook is het mogelijk om je trap opnieuw te laten bekleden. Dit hoeft niet per sé stoffen bekleding, zoals tapijt, te zijn. Zelf denken we erover om anti-slipcoating te nemen, zodat we veilig op en neer kunnen lopen. Stiekem vind ik de overzet-tredes ook wel een idee, omdat ik dan een mooiere kleur dan we nu hebben kan kiezen. Maar dat heeft voorlopig nog geen prio.

Projecten in huis
Onze trap op dit moment
Airco’s

Dit project staat begin november op de planning. We krijgen zowel boven als onder een airco unit. We hebben deze afgelopen zomer al besteld. Echter was het destijds zo druk, dat er pas in november een plekje voor ons was. Zo weten we in ieder geval dat we er de volgende zomer wat koeler bij zitten. Nog een voordeel van deze units is, dat ze ook kunnen verwarmen. Aangezien we in de woonkamer maar aan één kant een radiator hebben, komt dit goed uit. Ik ben nogal een koukleum!

Slaapkamer gezelliger maken

Onze slaapkamer is maar voor de helft ‘af’. De kant waar het bed staat heeft mooi nieuw behang gekregen, er staat een bed, twee nachtkastjes en er hangen twee mooie lijsten met posters van Desenio aan de wand. De andere muren zijn behoorlijk leeg en saai. Dit kan dus echt een stuk knusser. Er staat wel al een tv-meubel met televisie, maar er is verder geen aankleding. Tijd voor leuke accessoires dus! Gelukkig is er op internet genoeg inspiratie te vinden voor slaapkamers met een groene muur.

Dit zijn drie projecten die bovenaan de to-do lijst staan. Verder staan er ook nog heel veel kleine reparatieklusjes e.d. op het lijstje. En uiteindelijk ook de woonkamer. En stiekem zouden we een nieuwe keuken met kookeiland ook heel fijn vinden! Maar dat komt later nog aan bod.

Welke projecten in huis staan er nog op jouw to-do list?

2 Reacties

  1. 30/10/2020 / 10:46

    Wij zijn op dit moment bezig met het scheiden water, gas en licht van de buren. En daarna willen we ooit nog graag zonnepanelen.

  2. 29/10/2020 / 10:05

    Ik zit nu toevallig tussen de dozen 🙂
    slaap- en werkkamer worden omgeruild en er komen nieuwe vloeren en zonwering (luxaflex)
    In januari krijg de badkamer een grote verbouwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }