Projecten in huis die we de afgelopen tijd afgerond hebben!

Een huis is nooit af… Dat blijkt maar weer! De afgelopen maanden hebben we heel wat projecten in huis afgerond. Maar waar we het een af hadden, ging het andere kapot. Zo komt de to-do list nooit af natuurlijk. Echter zijn er wel genoeg projecten in huis die we ondertussen met succes afgerond hebben. Daarnaast zijn er nog een aantal kleine projecten die we op korte termijn willen fixen. Maar daarover later meer…

Project babykamer

Een van de belangrijkste projecten in huis van de afgelopen maanden is toch wel de babykamer. We willen natuurlijk dat onze kleine man zich helemaal welkom en thuis voelt op zijn nieuwe plekje. Als ik naar de foto hierboven kijk, kan ik niet geloven dat we ondertussen helemaal klaar zijn. In augustus verschijnt er een volledig artikel over de babykamer. Het enige wat wellicht nog ontbreekt is een nachtlampje en wat leuke accesoires voor op de plankjes boven de commode.

Voorraadkast onder de trap

Wellicht heb je mijn artikel over de voorraadkast onder de trap al gezien. Zo niet, neem dan zeker even een kijkje indien jij, net als ons, ook wel wat extra opbergruimte in huis kunt gebruiken. In drie dagen tijd bouwden Mike en mijn schoonvader dit lelijke trappengat om tot een waanzinnig functionele voorraadkast met enorm veel opbergruimte. Nog elke dag super blij mee! Aangezien we weinig opbergruimte in de keuken hebben en niet direct een nieuwe keuken wilden aanschaffen, is dit een perfecte oplossing.

Nieuwe eetkamertafel inclusief stoelen

Afgelopen week zijn we eindelijk geslaagd in het uitzoeken van een nieuwe eetkamertafel en stoelen. We hadden al duidelijk voor ogen wat we wilden, dus nu hoefden we alleen nog te zoeken naar een goede en kwalitatieve tafel die we ook nog eens mooi vonden. Afgelopen week slaagden we bij de Trendhopper! A.s. vrijdag zal de tafel geleverd worden.

Spullen verkopen via Marktplaats

Voordat we goed en wel aan alle projecten in huis konden beginnen was het noodzakelijk dat er heel wat spullen in en om het huis verkocht zouden worden. Anders was er niet voldoende plaats. Daarnaast deden wij er niets meer mee. Zo kun je een ander nog blij maken met goede spullen voor een leuk prijsje. Een pakket versturen is zo gepiept en hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Of je vraagt aan de mensen of ze het kunnen komen ophalen op een door jou gewenst tijdstip. Nog een voordeel is dat je zo weer een leuk zakcentje overhoudt voor alle nieuwe spullen die je gaat kopen…

Het kantoor / de kattenkamer

Boven hebben we drie slaapkamers. Een daarvan is geboycot door onze poes, haha. Ze vindt het heerlijk om zichzelf een aantal uren per dag terug te trekken op haar eigen kamertje en in haar eigen luxe kattenbedden. Verder is ze dol op de tuin en komt ze in de avond lekker knuffelen als we op de bank liggen. Maar dat terzijde. Soms mag ik haar kamer lenen en is het mijn kantoor aan huis. Heel handig, zeker nu ik door COVID-19 nog steeds 40 uur per week thuiswerk…

Projecten in huis
Projecten in huis

Dit project heeft lange tijd stilgelegen, maar ook deze is nu helemaal af! Indien jullie het leuk vinden kan ik hier ook een artikel over schrijven. Het bureau en de planken erboven heeft Mike zelf gemaakt. Ik vind het een heerlijk plekje. Zeker omdat al mijn boeken ook in deze kamer staan. Dat maakt het erg knus. Het enige wat hier nog moet gebeuren is het balkon aan de voorkant schoonmaken en schilderen. Maar dat is voor latere zorg. Daar zie je binnen gelukkig niets van! Oh en ik wil nog wat leuke plantjes toevoegen. Maar dat geldt voor bijna elke kamer in huis op dit moment!

Welke projecten in huis heb jij nog op je to-do lijstje staan?

Delen:

5 Reacties

 1. 04/08/2020 / 16:07

  Ooooh, wat heerlijk zo’n mooi opgeruimde en georganiseerde voorraadkast! Ik word er helemaal rustig van. Ik heb niet zoveel ruimte in mijn studio-appartementje, maar mijn vader gaat binnenkort plankjes plaatsen in mijn meterkast. Dat wordt dan eigenlijk ook een beetje een voorraadkast, dus dit is goede inspiratie voor mij, haha (: En wat ligt de poezel er lief bij zo, in zijn/haar mandje. Echt een lieve foto! Succes nog met alle laatste dingetjes voor de huisprojectjes. Komt vast goed! Liefs, Stella.

 2. 01/08/2020 / 17:05

  Wat fijne projecten zijn het.
  Tis echt super mooi geworden.
  Ons project is nu ons dak en dan de zolder die we volledig gaan inrichten om een mooie hobby kamer van te maken.

 3. 01/08/2020 / 12:14

  Lekker bezig geweest! Wij zijn bezig alle ruimtes op te ruimen en her in te delen, zoals de extra rommelkamer en de zolder. Een klus, maar ben elke dag weer blij als er een deel is gedaan.

 4. 01/08/2020 / 00:59

  Dat kantoor ziet er echt aangenaam en fris uit – lijkt me echt wel leuk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }