Purpuz Planner 2020: Zo stel ik mijn doelen op! (+ Gratis PDF!)

Het einde van het jaar komt nu wel heel dichtbij! Laatst schreef ik al een artikel met mijn doelen voor 2020. Vandaag laat ik jullie weten hoe ik die doelen behaal met behulp van de Purpuz Planner 2020. Een super handige en stijlvolle planner, waarmee ook jij je doelen kunt behalen!

Purpuz Planner 2020
Purpuz Planner 2020

Clen Verkleij is de maker en bedenker van de Purpuz Planner. Na een fikse burn-out besloot hij dat het anders moest en kon en kwam op het idee van deze geweldige planner. Een planner die jou helpt al je doelen te realiseren, zonder stress!

In de afgelopen maanden mocht ik de Purpuz Planner al testen. Voor 2020 heb ik een mooie nieuw roze planner klaar liggen, zodat ik met een frisse start en nieuwe doelen aan de slag kan.

Purpuz Planner: Zo werkt het!
De Purpuz Map

Allereerst start je met het invullen van de Purpuz Map die je helpt om je dromen te visualiseren met behulp van een mind map. Even lekker brainstormen dus. Welke doelen wil je behalen? En welke subdoelen horen daarbij? Schrijf ze op in de mind map en maak je hoofd leeg! Dit kunnen doelen zijn op het gebied van gezondheid, maar ook op het gebied van relaties of hobby’s.

Zelf kies ik ervoor om de volgende doelen in mijn mind map uit te werken:

 • Blog verbeteren
 • Fotografie skills verbeteren
De Purpuz Matrix

Zodra je klaar bent met brainstormen en alle doelen hebt uitgeschreven in de mind map is het helder welke doelen en dromen je hebt. Omdat je niet wilt stressen, start je eerst met het verwezenlijken van één doel.

Er is niemand die in 1 keer van de kelder naar de zolder kan springen, zo is het ook met het realiseren van doelen. Dit gaat stap voor stap.

Met behulp van de matrix ga je al jouw dromen en doelen in vakjes plaatsen.

 • Wil je het heel graag en geeft het je energie? DOEN!
 • Wil je het heel graag, maar geeft het je geen energie? BESTEED HET UIT!
 • Wil je het niet heel graag, maar geeft het je wel energie? TEST OF DIT WEL EEN DOEL IS
 • Wil je het niet heel graag en geeft het geen energie? LET IT GO!

Aan de hand van de matrix weet je dan precies welke doelen je als eerst kunt gaan oppakken. Kies er in ieder geval een uit de DOENERS. Ik krijg van mijn beide doelen energie en kies er dus voor om ze beide in het vakje DOEN te plaatsen. Wellicht dat er wel nog kleine subdoelen zijn die ik zou kunnen uitbesteden.

Het Purpuz Plan

Nu even terug naar de mind map van het doel dat je gekozen hebt. Vanuit hier ga je je Purpuz Plan opstellen. Schrijf alle stappen op die nodig zijn om je doel te behalen. Als ik bijvoorbeeld kijk naar mijn fotografie skill verbeteren doel, kan ik de volgende stappen in mijn plan zetten:

 • Fotocursus van Vink Academy afronden
 • Meer op pad gaan om te fotograferen
 • Camera meenemen bij bijzonder gelegenheden
 • Photoshop en Lightroom Tutorials volgen via YouTube.

En voor mijn blog verbeteren doel kan ik o.a. de volgende stappen opschrijven:

 • Oude artikelen verbeteren
 • Afbeeldingen verbeteren en vervangen
 • Dode links checken
 • Mezelf verdiepen in SEO
 • SEO verbeteren
 • Nieuw thema kopen en installeren
 • Menu logischer inrichten
 • Verdiepen in Pinterest
 • Pintest Pins voor oude artikelen maken
 • DA waarde / Trust Flow verhogen

Zo zie je dat ik enorm veel dingen in mijn hoofd heb die ik nog wil doen. Dat geeft absoluut geen rust. Door ze in deze planner te zetten, is alles uit m’n hoofd en is mijn doel verdeeld in overzichtelijke kleine stappen.

Het Purpuz Pad

Het Purpuz Pad gaan we gebruiken om alle overzichtelijke doelen op te schrijven en te bedenken hoeveel tijd het je zal kosten om elke stap te nemen. Dit is niet altijd even makkelijk, maar begin gewoon, schrijf alles op met potlood en pas aan waar nodig. Zodra alle stappen met tijd onder elkaar staan, helpen deze je om je deadline te bepalen.

Ik ben zelf nog niet zo ver, maar ga deze stappen nog voor het einde van dit jaar uitschrijven voor mezelf.

Purpuz Planner 2020
De maandplanning

De maandplanning kun je gebruiken om je maanddoelen op te stellen. Deze is absoluut niet alleen bedoeld voor het halen van je doelen, maar ook voor afspraken met vrienden, familie en andere dingen waar je energie van krijgt. Wil je een nieuw receot proberen Schrijf het op en maak er tijd voor. Het moet zo gebalanceerd mogelijk zijn.

Weekplanning

Het verschil met de maandplanning is, dat je de doelen hier iets gedetailleerder en concreter gaat maken. Wat ga je deze week allemaal doen? Schrijf alles op en kijk hoeveel ruimte er is om aan je doelen te werken. Er staat ook elke week een mooie inspirerende qiote voor je klaar. Daarnaast is er ook elke dag plaats voor reflectie. Hier hoef je maar 2 woorden voor te gebruiken. Wat ging er goed? Wat kan er morgen beter?

Vragen aan jezelf

Aan het einde van elke maand zijn er twee hele pagina’s voor reflectie. Hier kun je stilstaan bij alles wat je al behaald hebt en kijken naar de toekomst.

Vormgeving en design

Na alle praktiche dingen wil ik ook even stil staan bij het prachtige design van deze planner. Hij is lekker groot, dus je kunt er enorm veel in kwijt. Daarnaast ben ik in het bezit van de limited Pink Edition die echt awesome is. Maar de standaard grijze is ook super mooi. Geen planner om mee te nemen, maar wel om lekker thuis mee bezig te zijn. Op je gemak. Zonder stress! Voor de overige agenda afspraken gebruik ik mijn iPhone!

Gratis Purpuz Planner 2020 in PDF formaat

Mocht je nu zelf niet zeker weten of de planner iets voor je is of wil je even geen geld uitgeven? Download de Gratis Purpuz Planner in PDF formaat dan hier.

En als je wel een papieren planner wilt hebben, kun je deze bij Bol.com bestellen, waar de planner op #1 staat!

Zou jij je doelen ook met behulp van de Purpuz Planner 2020? willen halen?

Doelen behalen met de Purpuz Planner 2020

17 Reacties

 1. Jouvence
  17/01/2020 / 13:51

  Ik heb de Purpuz planner ook en vindt dit zo’n fijne planner/agenda!

 2. 03/01/2020 / 10:13

  Ik gebruik zelf graag de Mascha planner maar meer als agenda, verder heb ik een planner overzicht op mijn bureau liggen en gebruik ik to do lijstjes. Dit werkt voor mij prima. Als ik ze kan vinden tenminste met school kan mijn bureau een mega puinhoop zijn.

 3. Frederique
  02/01/2020 / 17:35

  Ik stel wel doelen, ik vind dat belangrijk als soort van rode draad/houvast maar ik doe niet aan planners. Ik heb schriftjes en mijn koppie, dat is genoeg haha

  • 03/01/2020 / 09:04

   Super knap van je. Ik deed dat eerst ook, maar merk toch dat ik steeds meer dingen vergeet en iets meer motivatie en houvast nodig heb.

   • 16/01/2020 / 00:23

    Ja ik ga deze planner ook zeker gebruiken om mijn doelen te bereiken…love it!

 4. 02/01/2020 / 17:33

  Oeh gaaf ! Ik heb deze planner voor 2019 gehad en moet zeggen dat hij prima werkte, maar voor dit jaar ga ik voor een andere planner 🙂

 5. 02/01/2020 / 15:47

  De Purpuz Planner ligt naast mij op bureau, maar ik heb er nog geen tijd voor gehad. Nu ik jouw blog lees, wil ik graag aan mijn eigen doelen gaan werken.

  • 03/01/2020 / 09:21

   Leuk, ben wel super benieuwd naar je doelen en hoe jij de Purpuz planner gaat inzetten1 🙂

 6. 02/01/2020 / 10:13

  Het lijkt me echt een fijne planner! En ook handig dat je hem eerst als PDF kan downloaden. Misschien haal ik ook wel een planner voor 2020 haha

  • 03/01/2020 / 09:21

   Is echt super fijn. En vind het heel mooi dat hij ervoor gekozen heeft om ook een gratis download aan te bieden. Zo kun je het eerst even testen.

 7. 01/01/2020 / 15:11

  Ik vond de agenda wel fijn maar ook heel erg wennen

  • 03/01/2020 / 09:22

   Helemaal waar. Het is zeker wennen. Zeker voor iemand als ik die alleen afspraken in de Google agenda zet, haha.

 8. 01/01/2020 / 11:20

  Leuke review! Ik heb deze Purpuz Planner ook gereviewd. Ik vind ‘m echt geweldig en gebruik ‘m met plezier. Een planner en lifecoach in één. Vandaag is het nieuwe jaar begonnen en het is dan zo fijn om het jaar goed te beginnen door je doelen in kaart te brengen en je actieplan alvast te kunnen verwerken in de planner.

  • 03/01/2020 / 09:33

   Die review had ik inderdaad gezien, super leuk! En nog mooier dat je er zo blij mee bent.

 9. 31/12/2019 / 12:54

  Wat handig dat er een gratis pdf van is zeg. Zo kun je eerst rustig proberen of het iets voor je is, voordat je er geld aan uitgeeft.

 10. 31/12/2019 / 10:10

  ik blijf trouw aan mijn filofaxen!! deze ziet er wel mooi uit maar het is toch niet wat ik wil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }