Regenachtige zomerdag? Met deze 7 leuke bezigheden vermaak je je prima!

regenachtige zomerdag
Via Shutterstock

Ondanks dat we de laatste tijd niet mogen klagen, moeten we niet vergeten dat we in Nederland wonen. Ons weer is enorm onvoorspelbaar. Ook hebben we regelmatig te maken met een regenachtige zomerdag. Niet getreurd, ook op deze dagen kun je jezelf prima vermaken! En eigenlijkheeft het ook wel weer iets gezelligs, toch?

Dingen om te doen op een regenachtige zomerdag!

Filmmarathon

Organiseer je eigen filmmarathon. Heb je kids? Laat hen dan een aantal leuke films uitzoeken. Indien je geen kids hebt, nodig een paar vrienden uit en zoek elk een film uit. Met Alles-in-1 van Telfort kun je via je tv-ontvanger Netflix opstarten, waar je een  breed scala aan films kunt uitzoeken. Popcorn, chips, lekkere drankjes en M&M’s erbij en je hebt gegarandeerd een leuke avond!

Funcooking

Haal al je funcooking apparaten uit de kast en ga eindelijk eens een keer lekker bakken of kokerellen. Ik maakte vorig jaar bijvoorbeeld heerlijke Nippons met ‘Hands Off My Chocolate’ chocolade. Om je vingers bij af te likken. Al heb je hier geen apparaten of oven voor nodig!

Boek lezen

Een regenachtige zomerdag is perfect om languit op de bank te liggen en in een goed verhaal te duiken. Enkele goede boeken die ik je kan aanbevelen en die je in een ruk uitleest zijn: Crash, Koningslaan, Nooit Meer en King. Succes gegarandeerd!

Ruim je kledingkast op

Eens in de zoveel tijd zullen we er aan moeten geloven. Kleding uitzoeken en de kast weer netjes organiseren! Ik doe dit eigenlijk elke lente en herfst wel een keer. Which reminds me… dat het weer eens tijd wordt. Eén stapeltje waar ik nog iemand anders me blij kan maken, een stapeltje voor de kledingbak en ene stapeltje voor de prullenbak werkt voor mij het best! Een regenachtige zomerdag leent zich perfect voor dit klusje.

Speel een bordspel

Ik vind dit zo enorm leuk om te doen. Thuis hebben we een aantal spellen, waaronder Game of Thrones Monopoly, Ben ik Napoleon en Escape Room the Board Game. Which reminds me dat we echt vaker een bordspel zouden moeten spelen. Super gezellig! Ook zou ik nog graag Harry Potter Cluedo in mijn bezit willen hebben.

Organiseer een high tea

Als je toch aan het bakken slaat, kun je net zo goed een high tea voor jou en je vriendinnen organiseren. Lekkere hapjes, verschillende smaken thee en heerlijk bijkletsen!

Grote schoonmaak

Dit is misschien niet het allerleukste, maar het geeft wel een fijn gevoel als alles eindelijk op orde is. Er is niets fijners dan thuiskomen in een schoon en fris huis!

Wat doe jij meestal op een regenachtige zomerdag?

3 Reacties

 1. 30/07/2019 / 15:28

  Op dit moment hebben we over het weer niet te klagen! Genieten van een high tea is altijd een goed idee, bij goed of slecht weer 😉

 2. 31/05/2018 / 09:15

  Haha, stiekem ben ik wel eens een beetje blij als het in het weekend minder mooi weer is; dan kom ik eindelijk aan alle klusjes en dingetjes toe die ik skip bij mooi weer! 🙂
  Meestal kruip ik bij regenachtig weer achter de laptop om te bloggen. Als ik echt wil relaxen, dan pak ik inderdaad een boek of ga ik een serie kijken.

  • 31/05/2018 / 09:39

   Ik stiekem ook wel hoor. Ik kan echt genieten van een regenachtige dag. Met de hitte sla je de klusjes inderdaad vaak over en lig je alleen maar loom in de tuin ofzo, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }