Creatieve manieren om jouw reisherinneringen een bijzondere plek te geven!

Posted 29/07/2016 by Sim's Cup Of Tea in Gadgets, Gadgets, Lifestyle, Travel / 6 Comments

IMG_0645Hoe bewaar jij jouw vakantieherinneringen? Ik ben er vrijwel van overtuigd dat 90% van de mensen deze alleen nog digitaal bewaart. En dat vind ik echt enorm zonde. Er zijn zoveel creatieve manieren om jouw reisherinneringen een bijzondere plek te geven!

Thema Fotoboek

Herinneren jullie je onze reis naar Londen afgelopen maart nog? Ik wel! Vooral doordat ik dit prachtige thema fotoboek op mijn nachtkastje bewaar. Zo denk ik automatisch met regelmaat terug aan deze fantastische reis. Het leuke aan dit boek vind ik, dat het thema al voorgedrukt is. Je hoeft het alleen nog maar aan te vullen met jouw eigen afbeeldingen. Je kunt kiezen uit verschillende formaten en kaften. Ideaal. Ik koos voor de staande XL versie met hoogglans papier en een kaft van foam. Ik ben enorm tevreden over de service en kwaliteit van de foto’s.

IMG_0647

Dit zijn iPhone foto’s die niet erg duidelijk waren. Toch zijn ze ontzettend goed afgedrukt. Ik ben er heel blij mee!

IMG_0649

Als je wilt kun je zelf leuke teksten en verhalen toevoegen. Zo heb je een uitgebreid reisverslag van je vakantie. Ik heb niet heel veel pagina’s gebruikt. Standaard zijn het er 24, maar je kunt er altijd meer toevoegen!

IMG_0651 IMG_0646 IMG_0648

Je kunt overigens ook voor een andere stad of een ander thema kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld ook een strand, bruiloft, baby en geometrisch marmer thema.

Abstracte wereldmap

Dit vind ik echt zo’n tof idee! Als je een beetje creatief bent, kun je dit zelf ook maken. Hoe leuk is het om bij elk land waar je geweest bent een leuke vakantieherinnering te bewaren? Ik heb zelf een muursticker van een wereldkaart voor op mijn kantoor to-be , maar als ik daar op uit gekeken ben, denk ik dat ik deze wel zou willen maken. Dat lijkt me echt fantastisch! Je kunt er naast foto’s ook andere leuke reisherinneringen aanhangen. Ideaal! Een prachtig kunstwerk als je het mij vraagt!

Uniek reis notitieboekje

Ik vind notitieboekjes zó leuk. En dan eigenlijk niet eens doordat ik ze zoveel gebruik, maar ze zijn gewoon zo schattig! Via webprint kun je er ook voor kiezen om een eigen notitieboek te maken. Hoe leuk zou het zijn als je dit notitieboek omtovert in een travel journal met jouw mooiste vakantiekiekjes erbij? Vrolijk het boekje op met een aantal mooie quotes en vul het later in met al jouw vakantieherinneringen, anekdotes en verhalen, zodat dit altijd bij je zal blijven. Er zijn een aantal voorbeelden, maar je kunt er ook voor kiezen om een geheel eigen ontwerp te maken.

13

Travel Inspired Gallery Wall

Oké, misschien vind ik dit nog wel leuker dan de abstracte wereldmap. En aangezien ik dus al een muursticker in de vorm van een wereldkaart heb, past deze wand wel nog op mijn kantoortje. Alhoewel ik moet opletten dat het niet te druk wordt. Dit idee komt van addicted2diy.com. Ik zie op reis vaak van die wegwijzers in souvenirswinkeltjes en dat vind ik er altijd heel leuk uitzien, maar ik wist nooit zo goed wat ik daar nu mee moest. Nu dus wel! Binnenkort maar eens een ontwerp op papier uittekenen!

Foto Collage

Een collage is en blijft een mooie manier om al jouw favoriete reisherinneringen tentoon te stellen. Ook deze kun je via Webprint laten maken. Ik heb ondertussen al meerdere producten van hen mogen ontvangen en ben er oprecht enthousiast over. Als ik nog eens een fotoproduct wil bestellen, zal ik altijd eerst in deze shop kijken om te zien of ze het product dat ik zoek hebben.

reisherinneringen

Het liefst zou ik al deze dingen kopen, ophangen en gebruiken, maar dat is natuurlijk niet mogelijk. Het is wel altijd leuk om een beetje af te wisselen, dus teveel deco kan naar mijn mening geen kwaad. En zeker niet als het mooie reisherinneringen deco betreft.

Hoe geef jij jouw reisherinneringen een bijzondere plek?

Liefs,
Simone

 

6 responses to “Creatieve manieren om jouw reisherinneringen een bijzondere plek te geven!

  1. Het “reisschriftje” ben ik mee begonnen tijdens mijn eerste reis alleen, en is een gewoonte geworden! Mijn idee erbij was dat ik juist die kleine details anders zo snel weer zou vergeten, terwijl dat vaak de leukste dingen zijn om aan terug te denken. Nooit geweten dat je nu ook zo’n persoonlijk notitieboekje kunt laten maken, ga ik ZEKER doen als voorpret voor de volgende reis!

    Nog een hele simpele tip, die ik niet zo zeer alleen bij reizen toepas maar sowieso eens in de zoveel tijd doe: scroll door je fotogeschiedenis van het afgelopen jaar, pik er wat leuke foto’s uit en laat ze afdrukken, via de Hema bijvoorbeeld. Ik heb een magneetbord in mijn keuken en een paar simpele fotolijstjes waar ik deze kiekjes wisselend in stop. Het kost je hooguit een paar euro en een paar minuten, en ik word elke keer blij als ik er naar kijk 🙂

  2. Leuk! Een fotoboek maak ik eigenlijk van elke vakantie wel dus er staat al een lange rij boeken in de kast!

    Afgelopen vakantie heb ik van elke dag een tekeningetje gemaakt in een klein notitieboekje; niet dat ik goed kan tekenen (daarom post ik ze dus ook niet online!), maar het is èn leuk/ontspannend om te doen, èn later kijk je nog eens terug!

    (Bedenk net dat ik de laatste paar dagen nog moet doen dus klusje voor dit weekend!)

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.