Mijn nieuwe Scandinavische lampen!

De Scandinavische stijl is al enige tijd helemaal hip! En ik ben er als een blok voor gevallen. Dat is niet geheel verrassend, aangezien deze stijl veel wit bevat. Ik houd van lichte kleuren in huis… Dat is één van de redenen waarom ik deze prachtige plafondlamp en wandlampjes niet kon weerstaan!

Scandinavische lampen

Al eerder liet ik jullie mijn Lucide Dumbo vloerlamp zien. Aangezien ik hier nog steeds heel blij van wordt, besloot ik om de lampen op de slaapkamer en in de woonkamer hier op aan te passen. Zo vormt het uiteindelijk toch een soort geheel in Scandinavische stijl. Via Directlampen.nl slaagde ik eigenlijk direct. Ik zocht naar ‘Scandinavische lampen’  via de zoekbalk en binnen 5 minuten wist ik al welke lampen ik wilde hebben.

Scandinavische hanglamp Lumidem Bjorr wit ø33 cm

Deze hanglamp heb ik boven de eetkamertafel gehangen. Aangezien mijn tafel ook niet heel groot is, wilde ik de lamp ook subtiel houden, zodat deze niet te zeer aanwezig is. Met een diameter van 33cm zit dat wel goed. De Lumidem Bjorr is zowel in wit als zwart verkrijgbaar en past eigenlijk bij elke stijl. Al sluit de witte het mooist aan bij de Scandinavische stijl. Ik koos voor een E27 LED-Lamp als finishing touch en ben helemaal tevreden met mijn nieuwe lamp. (Tip: Het leuke wandrekje boven de tafel kocht ik voor € 5,95 bij de Action. Koopje, toch?)

Houten wandlampje Lumidem Obian naturel

Deze wandlampjes stonden al enige tijd op mijn wish list. Simpel en eenvoudig, maar toch stijlvol. Het hout geeft de wandlamp een Scandinavisch karakter. De industriële lichtbron maakt de look helemaal compleet! Ook hier is weer gebruik gemaakt van een E27 fitting. Ik koos voor dezelfde LED-Lamp als in de woonkamer, alleen met minder Lumen, omdat ik in de slaapkamer niet zoveel licht nodig heb. Het moet wel sfeervol blijven. Het zwart-witte snoer geeft de lamp een speelse look, waardoor het niet vervelend is als je deze kabel langs de muur ziet hangen!

Scandinavische lampen

Lampen maken een look compleet en ik ben enorm blij dat ik voor deze Scandinavische lampen gekozen heb. Ze zijn zowel functioneel als decoratief!

Scandinavische lampen Scandinavische lampen

Welke Scandinavische lampen zijn jouw favoriet?

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }