4 x redenen om Shutterstock te gebruiken!

Shutterstock
Via Shutterstock

Sinds enkele maanden maak ik gebruik van Shutterstock. Voor mij is dit dè stocksite onder de stocksites. Je vindt er zulke mooie afbeeldingen!! Vandaag deel ik dan ook 4 redenen om Shutterstock te gebruiken!

1. De variatie aan afbeeldingen

Het maakt niet uit welk trefwoord ik intik, ( b.v. Netflix, Macbook, Flatlay, de naam van een celebrity, etc…) Shutterstock heeft overal wel een prachtige afbeelding voor. I love it! Er is zoveel moois, dat ik soms niet eens kan kiezen.

2. Meer dan 100 miljoen (!) afbeeldingen

Ja, dat lees je goed. Er zijn ondertussen al meer dan 100 miljoen afbeeldingen aanwezig op deze site. Om een idee te krijgen, heeft Shutterstock onderstaande infographic gemaakt:

image-trends-infographic

3. De handige editor

Sinds enkele maanden hebben ze ook een eigen photo editorHier ben ik echt enorm blij mee, want nu hoef ik de foto niet eerst op te slaan, dan te verkleinen in Photoshop, weer opslaan en dan uploaden in WordPress. Met deze editor kan ik met één druk op de knop zorgen dat ik de foto in het gewenste formaat download. Je kunt dit formaat ook opslaan, zodat je dit niet altijd opnieuw hoeft in te voeren. Ideaal!

Maar er is meer! Er zijn prachtige templates die je kunt gebruiken voor je blog of een presentatie. Je kunt afbeeldingen bewerken, tekst toevoegen etc… Zo design je in één klap een gepersonaliseerde afbeelding, die helemaal naar jouw wens is. Deze afbeelding kun je vervolgens delen of direct naar Social Media uploaden.

4. Vector, illustraties en mock-ups

Buiten afbeeldingen kun je er ook vector afbeeldingen, illustraties en mock-ups vinden. Hiermee kun je dan zelf creatief aan de slag gaan!

[divider]

Zoals je ziet kun je er zo enorm veel mee. Er hangt wel een prijskaartje aan, maar dat is het wel meer dan waard. Op dit moment heb ik een samenwerking met Shutterstock, waardoor ik 25 foto’s per dag zou mogen downloaden en gebruiken voor mijn website.

Ik mag ze wel alleen downloaden en gebruiken zolang het abonnement loopt. De foto’s die ik tijdens de contractperiode op mijn website zet mogen na de periode blijven staan, maar ik mag bijvoorbeeld geen foto’s gebruiken, die ik al gedownload heb, maar nog niet op mijn website staan. Dit om misbruik te voorkomen. Anders kun je natuurlijk als een malle aan het downloaden slaan, dus dat is wel begrijpelijk.

Welke sites gebruik jij voor het downloaden van stock-afbeeldingen?

Liefs,
Simone

1 Reactie

  1. 20/04/2017 / 15:08

    Wat ontzettend handig! Ik ben inmiddels de nodige stocksites wel zat omdat ze vaak vol staan met dezelfde foto’s dus wat dat betreft is dit zeker een uitkomst! Ik ga is even kijken of een abonnement het waard is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }