Thuis date met vriendinnen? 5 ideeën voor een gezellige avond!

Hebben jullie de afgelopen twee jaar ook zo weinig vrienden en familieleden gezien? De familie die heel dichtbij staat zien we regelmatig, maar verder zijn de contacten (helaas) minimaal. En helemaal tijdens lockdown-periode numero 83. Tijd om eens een leuke thuis date met vriendinnen te plannen. Op het moment van het schrijven van dit artikel is het maximaal aantal toegestane gasten twee. Maar ook met dat weinig aantal kun je een leuke dag of avond hebben. Met deze tips organiseer je zeker een geslaagde thuis date met vriendinnen!

Thuis date met vriendinnen
Spa day with friends via Shutterstock by popcorner

Lekker tutten is perfect voor een thuis date

Hoe vaak las jij een heerlijk avondje in om lekker te tutten? Waarschijnlijk veel te weinig. Een avond met vriendinnen leent zich perfect om jezelf eens goed te verwennen. Neem een voetenbadje, lak elkaars nagels en doe een gezichtsmaskertje op. Nu de kappers weer dicht zijn is het misschien zelfs wel nodig om elkaars grijze haren weg te werken. Of beter gezegd, de ouderdomsglitters. Zorg er dan wel voor dat je kapperskwaliteit haarverf in huis hebt, zodat je haar net zo goed verzorgd wordt als bij de kapper. Zet een ontspannen playlist aan op Sportify of YouTube, steek een paar kaarsjes aan, geniet van lekkere hapjes en een glaasje bubbels en je hebt gegarandeerd een ontspannend avond met de dames!

Kledingruil en -verkoop avond

Vaak heeft iedereen wel items in de kast hangen die niet gedragen worden. Miskopen of items die te groot of klein zijn blijven vaak langer dan gewild liggen. Organiseer een kledingruil-avond met vriendinnen en kijk of je iemand anders blij kunt maken met deze items. Zo niet, zet ze dan direct op Vinted en verkoop ze voor een leuk prijsje. Met het geld dat jullie daarmee verdienen kunnen jullie weer een leuke volgende thuis date met vriendinnen plannen.

Fotoboeken maken

Hoe lang kennen jullie elkaar al? Als het al een tijdje is kunnen jullie een fotoboekenavond organiseren. Lekker herinneringen ophalen met foto’s uit de oude doos. Of wellicht ligt er nog wel een bulk digitale foto’s te wachten om afgedrukt te worden. Dan kunnen jullie deze dag of avond direct gebruiken om mooie vriendinnen fotoboeken te maken.

Thuis date met vriendinnen
Wine and cheese via Shutterstock by Yulia Grigoryeva

Wijn- en kaasproeverij

Wijn en kaas is altijd goed, toch? Organiseer samen een fijne wijn- en kaasproeverij. Laat iedere deelnemer een eigen fles wijn en een eigen soort kaas meenemen. Onder het genot van de wijn, kaas en overige hapjes kunnen jullie weer eens heerlijk bijkletsen. En wie weet vind je jouw nieuwe favoriete wijn of kaas die je nog niet kende.

Film & Diner met een thema

Een film kijken is gewoon altijd goed. Maar wat als je de avond nu net iets specialer maakt door er een thema aan te hangen? Maak er bijvoorbeeld een mini feestje in Amerikaanse stijl van. Kijk naar een typische Amerikaanse film (bijvoorbeeld Independence Day of Forrest Gump) en bestel burgers met friet! Uiteraard kun je ook een Italiaanse avond houden. Pizza en pasta zijn altijd goed. Zeker wanneer La vita è bella op je scherm verschijnt. Als je kiest voor optie twee, raad ik ook een box tissues aan.

Organiseer jij wel eens een speciale thuis date met vriendinnen?

15 Reacties

 1. Mieke - Miek's Mind
  12/01/2022 / 20:26

  Niet echt een specifieke speciale date. Er staat altijd wel wat lekkers op tafel en als we lang niet gekletst hebben dan gaat er geen film aan, maar enkel kletsen met elkaar

 2. Caroline
  01/01/2022 / 10:45

  Dit zijn inderdaad erg leuke dingen om samen te doen. Hopelijk worden de corona regels binnenkort weer versoepeld zodat we we weer plannen kunnen gaan maken.

  • 03/01/2022 / 14:01

   Dat hoop ik ook echt. Na bijna 2 jaar meer dan klaar ermee. Tijd voor leuke dingen!

 3. 31/12/2021 / 16:41

  Wat een leuke ideeën, die komen in deze periode heel goed van pas. Een wijnproeverij vind ik erg leuk, die noteer ik!

 4. 30/12/2021 / 22:59

  Gezichtsmaskers samen met vriendinnen en andere vertroeteldingen, om de een of andere reden is dat leuk. Verder doe ik dat nooit, maar dan vind ik het plots leuk. helemaal akkoord dat dat als eerste in de lijst staat.

  • 03/01/2022 / 14:02

   Haha precies. Zoiets is samen toch veel leuker dan alleen? Ik doe het dan ook niet snel. Maar wel voorgenomen het vaker te doen. In december al een voetenbadje genomen. Dat was heerlijk!

 5. Frederique
  29/12/2021 / 19:35

  Wij hebben ook lang amper vrienden gezien. Wanneer er iemand is eten we lekker en vaak spelen we dan nog een spelletje.

 6. 29/12/2021 / 12:19

  Vooral fotoboeken maken vind ik een goede. Dat is namelijk iets waar ik mezelf nooit toe kan zetten, maar op zo’n avond lukt het misschien wel.

 7. 29/12/2021 / 12:05

  Een filmmarathon met alles erop en eraan en het is de perfecte thuisdate!

 8. Lindaschrijfthetop
  29/12/2021 / 11:15

  Ik ben liever alleen met een vriendin dan met een hele vriendinnengroep

  • 29/12/2021 / 11:15

   Snap ik wel. Dan nog zijn dit wel leuke activiteiten om samen te doen gelukkig! 🙂

 9. 29/12/2021 / 10:59

  Ah zo’n kledingruil moet wel fijn zijn zeg.
  Nog nooit gehoord over ouderdomsglitters als men het over grijze haren heeft.
  Hmm dan was het nog geen slecht idee om dit jaar mijn haren met de tondeuse eraf te trimmen zodat ik mijn grijze haren kon laten doorgroeien. Ik ben namelijk fier op mijn glitters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }