Het toilet gezellig inrichten doe je zo!

Een toilet gezellig inrichten kan lastig zijn. De ruimte is klein en je moet er toch een aantal dingen kwijt. Het moet niet te vol worden, maar toch wil je dat het er enigszins gezellig uit ziet. Je brengt toch elke dag zeker een aantal keer een bezoekje aan deze ruimte. Maar het gezellig maken, hoe doe je dat? De volgende tips kunnen je hier zeker bij helpen.

toilet gezellig inrichten
Modern Interior Restroom via Shutterstock by Aquarius Studio
De essentials

Natuurlijk zijn er een paar dingen die elk toilet gewoon nodig heeft, omdat het hier de logische plek voor is. Zo is een wc borstel essentieel, een toiletrolhouder, een prullenbakje, misschien een ontstopper, luchtspray, en als je er ruimte voor hebt zijn schoonmaakartikelen zoals bleek of wc eend nog handig. Voor al deze producten kun je terecht bij Action. Ook een bakje met hygiënische producten als maandverband kan niet ontbreken. Ja, ook als er alleen mannen wonen – je weet maar nooit wanneer iemand langskomt die het nodig heeft. Zet al deze spullen netjes neer in de ruimte en zorg ervoor dat het allemaal mooi bij elkaar past. Ook bijvoorbeeld het zeeppompje kun je hieraan matchen.

Warm kleurtje aan de muur

Het gebruik maken van een kleurtje in het toilet is zeker geen slecht idee. Vaak is het allemaal maar saai wit, zwart of grijs. Waarom breng je geen leuk kleurtje aan? Een kleur als blauw, groen, roze of oranje kan erg goed staan in een toilet en zorg ervoor dat het niet zo saai en strak is. Je kan dit toevoegen met decoratieve items, maar ook met tegels. Als je van plan bent om nieuwe tegels te plaatsen, is dat dan ook zeker geen slecht idee. Ook een matje onder het toilet en een handdoekje kunnen al voor de kleur zorgen die de ruimte nodig heeft. Het kan allemaal erg makkelijk!

toilet gezellig inrichten
Toilet paper via Shutterstock by Aquarius Studio
Decoreer simpel, maar leuk

Simpele decoratie kun je prima kwijt in het toilet. Een plantje kan erg schattig staan en zorgt voor een leuk sfeertje. Bovendien is het goed voor de lucht, omdat veel planten de lucht reinigen wat zorgt voor heerlijk schone lucht. Een fotolijstje of schilderijtje staat ook leuk op het toilet. Hang het aan de muur of maak gebruik van plankjes waar je dit op zet. Het hoeft niet veel te zijn, maar met al weinig kom je een heel eind. Vaak kun je ook gewoon dingen gebruiken die je over hebt en nergens anders kwijt kunt. Erg simpel dus, en toch effectief.

Hoe zou jij je toilet gezellig inrichten?

1 Reactie

  1. 23/06/2021 / 13:37

    Het duurde bij ons ook eventjes voor ik het ‘gezellig’ had! Maar het is me ook eindelijk gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }