Project Slaapkamer: Tijd voor een nieuw traagschuim matras!

In mijn artikel ‘Kinderposters van Desenio op onze babykamer‘ schreef ik al dat we langzaam zijn begonnen aan onze slaapkamer make-over. Nu de babykamer af is en de bevalling achter de rug is, kunnen we ons langzaam weer op de rest van het huis gaan focussen. Een van de dingen die we als eerste willen vervangen op onze slaapkamer is onze topper. Waarschijnlijk gaan we dit keer voor een traagschuim matras!

Traagschuim matras
© Sanne Jennes Fotografie
Alles wat je wilt weten over een traagschuim matras

Een matras bepaalt voor een groot deel of je lekker slaapt en misschien nog wel meer of je ook nog zonder pijntjes je bed weer uitstapt. Een slecht matras kan immers leiden tot een ongezonde houding tijdens je slaap, waardoor o.a. nek- en rugklachten kunnen ontstaan. Eén van de matrassen die in dit opzicht zeker een topper is, is een traagschuim matras. Wat is traagschuim nu eigenlijk en waarom is dit zo fijn slapen?

Wat is traagschuim?

Traagschuim is de vulling van je matras, zoals je ook andere vullingen hebt zoals koudschuim of latex. De werking van traagschuim is echter anders dan deze vullingen. Het schuim is thermo-elastisch. Dit wil zeggen dat het schuim door jouw lichaamswarmte zachter wordt. Hierdoor zal het zich gaan vormen naar jouw lichaam. Je lichaam kan door het zachter worden van het traagschuim enigszins wegzakken in het matras. Het gevolg hiervan is dat jouw wervelkolom een gezonde houding aanneemt. Het schuim heeft een drukverlagend effect, wat zeker bij langdurig bedlegerig zijn een groot pluspunt is.

Waarom kiezen voor een traagschuim matras?

Het mag duidelijk zijn dat jouw lichaam baat heeft bij het gebruik van een traagschuim matras. Het ligt heerlijk én geeft precies de juiste ondersteuning aan je lichaam. Jouw houding tijdens de slaap is hierdoor niet belastend voor bijvoorbeeld je wervelkolom. Het mag duidelijk zijn dat dat minder kans geeft op ‘gebroken opstaan’. Een traagschuim topper bestellen is een andere mogelijkheid. Dit is een oplegmatras, welke je dus gewoon op je huidige matras legt. Er zijn toppers met twee verschillende zijden, die beide een andere vulling hebben. Zo kun je precies de eigenschappen gebruiken die beide zijden anders maakt. Bijvoorbeeld de koudschuimkant, die goed ventileert en daardoor minder warm aanvoelt, of juist de traagschuimkant om lekker weg te kunnen zakken in het oplegmatras.

Online bestellen van een matras: wel of niet doen?

Je vraagt je misschien af of je een matras of topper nu wel online moet bestellen, mocht je enthousiast geworden zijn. Er is eigenlijk niets wat je tegenhoudt! Meestal is er zoiets als een periode van proefslapen… Bijvoorbeeld een traagschuim topper online kopen hoeft dus helemaal geen probleem te zijn en is niets anders dan lekker makkelijk.

Heb jij al een traagschuim matras in huis?

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }