Trouwen in het buitenland, hoe begin ik eraan?

Droom jij al van jongs af aan van een sprookjesachtig trouwfeest op een bergheuvel in Sicilië? Wil jij je jawoord geven aan de kustlijn met de zon in je gezicht en een zwoele zeebries door je haren ergens in het zuiden van Frankrijk of Zuid-Afrika? Het kan allemaal, maar hoe pak je zo’n buitenlands huwelijk aan?

trouwen in het buitenland
Married couple via Shutterstock by EpicStockMedia

Wie inviteer je?

Met z’n allen naar het buitenland om te trouwen? Maak dan een duidelijke lijst met genodigden naar wie je je mooie trouwuitnodiging stuurt. Je wil natuurlijk een zorgeloze en aangename vakantie tegemoet gaan. Zomaar iedereen meevragen is in dit geval wat gewaagd en wellicht ook vrij duur. Bespreek met je partner wie jullie zullen uitnodigen en maak een lijst op met namen. Kies allereerst voor jullie familie en beste vrienden. Dan wordt snel duidelijk of er nog ruimte is voor andere gasten. Noteer alle namen en laat de lijst nog even liggen, zo heb je nog tijd om aanpassingen te doen of je te bedenken. Maar wacht niet te lang, want je genodigden zullen de reis moeten vastleggen en vrij nemen van werk. Dat weten ze uiteraard liefst geruime tijd vooraf.

Relaxed trouwen in het buitenland

In het buitenland kan het wat minder stijfjes. Net iets luchtigere kledij zit dan ook wat lekkerder bij temperaturen boven de 30 graden. En omdat de vakantiesfeer overheerst, moeten het koppel en de gasten zich niet houden aan de elementaire trouwregeltjes, wat vaak in je thuisland wel wordt verwacht. Nee, trouwen in het buitenland is relaxed en geeft je ook een instant vakantiegevoel. Droom je ervan om te trouwen met blote voeten op een wit strand? In België kan je zulke idyllische taferelen uit de films jammer genoeg vergeten, dus je zal het ietsjes verder moeten zoeken. De beste tip die we je kunnen geven voor een stressloze trouw: doe een beroep op een weddingplanner, die heeft kennis van zaken en begeleidt je moeiteloos doorheen het hele, vaak ingewikkelde, organisatieproces.

trouwen in het buitenland
Wedding on the beach via Shutterstock by Lidiya Oleandra

Trouwbedankjes

De meeste voorbereidingen tref je best in eigen land, zodat je straks op je trouwvakantie enkel moet genieten. Heb je al een cateraar geregeld? Vergeet ook geen gedetailleerde routebeschrijving naar jullie verblijfplaats en de locatie waar het feest plaatsvindt. En heb je al aan trouwbedankjes gedacht? Een kleine attentie die je gasten mee naar huis kunnen nemen als aandenken aan jullie prachtige trouw in het buitenland, is altijd fijn. Denk aan leuke kaarsjes met jullie trouwdatum op of zeepjes met een label met jullie namen of lekkere snoepzakjes met lokale snoepjes, om nadien nog van te smullen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Zou jij trouwen in het buitenland?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }