Tuinmeubelen en tuinaccessoires voor onze tuin!

Sinds een maand of drie hebben we een nieuwe woning met een prachtige tuin. Tijd om de boel op te fleuren met leuke nieuwe tuinmeubelen en tuinaccessoires. In het najaar willen we de tuin ook een klein beetje verbouwen om deze iets kindvriendelijker te maken. Ondertussen gaan we wel al op zoek naar leuke items om het nog gezelliger te maken!

Tuinmeubelen en tuinaccessoires

Tuinmeubelen en tuinaccessoires

Tuinset

Allereerst zijn we op al enige tijd op zoek naar een mooie nieuwe tuinset. Momenteel hebben we een grote zwarte wicker tafel met 8 stoelen die je kunt inklappen, zodat ze volledig onder de tafel verdwijnen. Echter is het blad van glas en dat is wel een nadeel. Het wordt enorm snel vies. Daarnaast hebben we deze al aardig wat jaren, dus het mag wel eens vervangen worden.

De nieuwe tuinset moet ook onder onze overkapping passen. We hebben momenteel een open overkapping, maar wellicht plaatsen we er ooit ook een glazen schuifwand in, zodat je niet afhankelijk bent van het weer wanneer je er wilt gaan zitten. Deze wanden kunnen in de zomer volledig opengeschoven worde, zodat je lekker buiten zit. In het najaar als het wat frisser is kun je derze dan dichtmaken.

Op het moment neig ik naar een tafel van hout met staal. Echter hebben we daar in huis ook al 2 soorten van, dus wellicht is dat een beetje te veel van het goede. Daarnaasr zijn ze momenteel ook vrij prijzig, dus we hebben tot nu toe nog niet echt een besluit genomen over welke set het gaat worden.

Tuinmeubelen en tuinaccessoires
Ligbedden met kussens

Wat ik deze zomer echt gemist heb in de tuin is een lekker ligbed met een comfortabel kussen. Momenteel hebben we wel een houten bankje in de tuin staan, maar die is niet erg comfortabel. Om even een uurtje te zonnen is zo’n ligbed toch wel een must vind ik! Uiteraard gaan we dan direct voor 2 stuks, zodat we beiden lekker in de tuin kunnen liggen.

Tuinaccessoires

Parasol

Tijdens de verhuizing hebben we afscheid genomen van onze oude parasol. Deze was volledig verkleurd en wel rijp voor het milieupark. Dit keer willen we ook graag een parasol die van iets betere kwaliteit is. En ook een goede en stevige parasolvoet is handig nu onze kleine man ook door de tuin rent. In het verleden waaide deze nog wel eens om en dat is niet echt heel veilig als er kindjes rondrennen.

Accessoires voor de aankleding

En dan last but not least nog allerlei leuke accessoires om het geheel wat op te fleuren. Leuke kaarsjes, lantaarns, kussentjes, lampenslingers en noem maar op. Bij de Action kocht ik een leuke tafelklem waar je lampjes en plantjes aan kunt hangen. Ik kan dus niet wachten tot we daadwerkelijk een leuke nieuwe tafel hebben waar deze op past!

Welke tuinmeubelen en tuinaccessoires heb jij in de tuin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }