De tuinoverkapping gezellig maken voor de zomer!

De dagen worden langzaam aan weer een beetje langer. Voor we het weten is de lente alweer aangebroken. Eén van de fijnste momenten in het jaar vind ik de dag waarop je naar buiten stapt en merkt dat je winterjas terug op de kapstok gehangen kan worden. Een mooi moment om je tuin zomerklaar te maken. De tuinoverkapping gezellig maken hoort daar zeker ook bij.

tuinoverkapping gezellig maken
Swing chair via Shutterstock by LennaMarch

Onze tuinoverkapping gezellig maken

In 2020 vertelde ik over onze wensen en plannen om de tuin op te knappen. In die tijd was ik net zwanger en daarna is er eerlijk gezegd nooit meer iets van gekomen. We twijfelden destijds tussen het vervangen van het zonnescherm en een tuin overkapping. De wens om een tuinoverkapping te hebben is wel altijd gebleven. Inmiddels zijn we twee jaar verder en wordt deze wens vervuld. We hebben een nieuw huis gekocht met een overkapping. Super blij mee. Ondertussen ben ik dus al druk plannen aan het maken, zodat we deze tuinoverkapping gezellig maken kunnen.

Schommelstoel

We hebben al een hele tijd een super leuke witte macramé schommelstoel op de zolder liggen. Het doel was om deze op mijn kantoor of in de tuin te hangen, maar dit is er niet meer van gekomen. Dat komt nu goed uit, want nu kunnen we deze gebruiken om de tuinoverkapping mee aan te kleden. Een schommelbank zou ik zelf ook heel erg leuk vinden. Ik moet dan altijd denken aan die gezellige Amerikaanse huizen met porches en white picket fences.

tuinoverkapping gezellig maken
Decorative lights via Shutterstock by funkyteddy

Lampenslingers

Laatst zag ik hele fijne lampenslingers voor buiten. Als er iets sfeer maakt, zijn het deze leuke slingers met lampenbolletjes wel. Super gezellig wanneer je in de avonden gezellig buiten zit. Kies dan wel voor LED-lampen. Zo kun je duurzaam buiten zitten en ben je ook nog eens milieuvriendelijk bezig. Ze kosten wel meer dan andere lampen bij aanschaf, maar zijn op de langere termijn echt goedkoper. Win-win dus.

Mooie loungeset

Niks zo fijn als een mooie en comfortabele loungeset waar je heerlijk op kunt vertoeven met een goed boek en een glas wijn of wanneer je een BBQ-feestje hebt. Denk bij aanschaf dus ook niet alleen aan het aantal personen binnen het gezin, maar houd ook rekening met eventueel bezoek dat wel eens aanschuift. Hier heb je ook plek voor nodig.

tuinoverkapping gezellig maken
© Verasol

Accessoires

Zodra je het interieur geplaatst hebt en de verlichting hangt, kun je de rest van de tuinoverkapping gezellig maken met allerlei accessoires die je leuk vindt. Denk aan kussentjes en kaarsjes, maar ook dekentjes voor de koudere avonden. En wellicht zelfs wat leuke wanddecoratie.

Buitenkeuken

Of er nog plaats voor is, geen idee. Maar het lijkt me fantastisch om ook een mooie buitenkeuken met zo’n hippe Big Green Egg te hebben. Maar dat zijn plannen voor later en is niet per se nodig om de overkapping gezellig te maken. Dromen mag!

Genieten van je tuinoverkapping in de winter

Wanneer je een fijn plekje gecreëerd hebt is het jammer wanneer het de hele herfst en winter niet meer gebruikt wordt. Je kunt je tuinoverkapping ook uitbreiden met voor- en zijwanden met een glazen schuifwand, zodat je beschut zit. De ruimte is dan wel niet geisoleerd, maar met een terrasverwarmer is het prima te doen op niet al te koude dagen.

Hoe zou jij een tuinoverkapping gezellig maken?

1 Reactie

  1. 15/02/2022 / 13:54

    De schommelstoel herken ik want die heb ik ook : ) Helaas zit hij niet zo lekker vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }