Tuinstoelen kopen: waar moet je op letten?


Nieuwe tuinstoelen kopen lijkt misschien makkelijk, maar dat is het niet altijd. Er zijn nogal wat zaken waar je vooraf rekening mee moet houden om een kat in de zak te voorkomen. Hoeveel stoelen heb je nodig? Waarvoor ga je de stoelen gebruiken? En wie gaat hem gebruiken? Ook het bepalen van het materiaal en het design zijn spreekwoordelijke knopen die doorgehakt moeten worden. In dit artikel delen we een aantal handige tips om het uitkiezen van een nieuwe tuinstoel wat makkelijker te maken.

Tuinstoelen kopen
Rotan garden chair via Shutterstock by Photographee.eu
Wie gaat de tuinstoel gebruiken?

De vraag stellen is hem zelf beantwoorden. Maar het spreekt voor zich dat een ouder persoon een andere type tuinstoel prefereert dan een kind. Ook de lengte en het gewicht van een persoon spelen hierin een belangrijke rol. Er zijn namelijk speciale tuinstoelen voor zwaardere mensen, maar ook verstelbare tuinstoelen voor langere mensen. Een vaste tuinstoel is dankzij de vaste stand en het stevige model een goede keuze voor kinderen. Verstelbare stoelen zijn daarentegen een stuk aantrekkelijker voor volwassenen, zodat je heerlijk kunt relaxen. Ben je wat meer op leeftijd? Dan is het wel zo prettig om een tuinstoel te kiezen waarbij het niet moeilijk is om eruit te komen. Een tuinstoel met ideale zithoogte en hoge rugleuning voor de nodige comfort is dan een uitstekende keuze!

De tuin opknappen | Onze wensen en plannen!

Tuinstoelen kopen
Hanging Chair in the garden via Shutterstock by Photographee.eu
Afstemmen op de rest van het tuinmeubilair

Naast dat een stoel comfortabel moet zijn, is het natuurlijk ook zo prettig dat de stoel afgestemd is op de rest van het tuinmeubilair. Je kunt er daarom voor kiezen om een complete tuinset aan te schaffen, zodat de tafel en eetstoelen perfect op elkaar zijn afgestemd. Heb je al een houten eettafel, dan volstaat het aanschaffen van alleen tuinstoelen in de meeste gevallen. Zorg er in dat geval wel voor dat de tuinstoelen geschikt zijn om goed aan tafel te kunnen plaatsnemen. Ook komt de vraag hoeveel stoelen je nodig hebt. Kijk dus niet alleen naar je gezinssamenstelling, maar houd ook rekening met bezoek dat over de vloer komt. Succes!

Waar houd jij rekening mee bij tuinstoelen kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }