Hoe vind je een gestolen of verloren fiets terug?

Hè, wat vervelend. Je fiets is gestolen. Dat is ontzettend rot. Het gebeurt in Nederland maar al te vaak dat er een fiets wordt gestolen. Ook al staat je fiets op slot en heb je hem goed beschermd, het kan toch zijn dat hij is gestolen. Dat is dubbel rot, want niet alleen moet je nu naar je huis lopen of iemand bellen die je kunt ophalen, ook ben je je geliefde fiets kwijt.  Gelukkig zijn er altijd een aantal dingen die je kunt doen om je verloren fiets terug te vinden. Wat moet je doen en is er ook nog een kans dat je je fiets kan terugvinden?

verloren fiets
Processed with VSCO with au5 preset

Bel de gemeente

Een van de eerste dingen om zeker te weten of jouw elektrische damesfiets niet gestolen is, is door te kijken of hij niet ergens anders staat. Het kan ook zijn dat de gemeente hem heeft verplaatst of meegenomen. Bijvoorbeeld omdat hij op een op een plek stond waar het niet mocht of dat je fiets al te lang er stond. In een onbewaakte fietsenstalling worden fietsen die niet opgehaald worden door de eigenaar na een tijdje weg gehaald. Deze fietsen worden geplaatst in het fietsendepot van de gemeente. Met een beetje geluk vind je misschien daar je fiets terug.

Bel de politie

Je weet zeker dat je e-bike niet verplaatst is, maar gestolen. Hetgeen wat je dan moet doen, is aangifte bij de politie. Wanneer jij bij de politie aangeeft dat je fiets is gestolen kan de politie een proces-verbaal opmaken en officieel onderzoek doen naar de fiets. De politie kan en zal pas actie ondernemen wanneer er officieel aangifte is gedaan van diefstal. Wanneer jij aangifte hebt gedaan komt jouw fiets in een algemeen register te staan. Komt de politie jouw fiets tegen? Dan wordt je opgebeld. Hoera, je hebt je fiets terug. Helaas komt die situatie maar zelden voor.

Ook leuk: Mooie fietsroutes in Limburg + handige tips!

verloren fiets

Noteer je framenummer

Mocht het helaas toch voorkomen dat jouw fiets gestolen is, zijn er een aantal dingen die je kan doen om de fiets terug te vinden. Noteer altijd het framenummer van je fiets zodra je de fiets in ontvangst hebt genomen. Deze is vaak te vinden bij de trapas of stuurpen. Wanneer er een gestolen fiets teruggevonden wordt kan via het framenummer de eigenaar achterhaald worden. Ook het frame nummer kun je doorgeven aan de politie, zo kunnen ze gemakkelijk controleren bij de binnengekomen fietsen of jouw fiets er tussen zit. Blijkt je fiets toch niet meer teruggevonden te worden? Dan zit er maar 1 ding op: een nieuwe fiets aanschaffen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }