Verschillende soorten kasten in huis: Welke past bij jou?

Een kast is enorm handig om spullen op te bergen. Er zijn enorm veel verschillende soorten kasten voor in huis te krijgen. Elk met een eigen handige opbergfunctie. Elk huis heeft ook wel kasten als opbergruimte nodig. Tegenwoordig worden ze niet alleen gebruikt om dingen in op te bergen, maar ook juist om mooie en waardevolle spullen te laten zien. Deze verschillende soorten kasten gebruiken of willen wij graag in huis!

Verschillende soorten kasten
Boekenkast

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik dol ben op lezen. Mijn huis zou dus ook nooit compleet zijn zonder een mooie boekenkast. Op dit moment gebruik ik nog drie witte Billy kasten die ik een aantal jaren geleden van mijn schoonzusje kreeg. Deze past perfect bij de rest van mijn kantoor. Als we ooit verhuizen, wil ik denk ik wel een boekenkast met een industriële look!

Voorraadkast

Tijdens de eerste lockdown in maart 2020, bouwden Mike en mijn schoonvader een voorraadkast onder onze trap. Hier ben ik tot op de dag van vandaag nog enorm blij mee. We kunnen er zoveel spullen in kwijt, die we eerst niet kwijt konden. Zo hebben we nu altijd veel dingen in meervouw op voorraad, zodat we niet continu naar de winkel hoeven. In deze tijd sowieso erg fijn!

Dressoir

In de woonkamer hebben wij een vrij groot en hoog dressoir staan. Hier begen we spullen in op zoals kookboeken, geurkaarsen, pennen, batterijen (in balkjes gesorteerd) en noem maar op. Gevaar van deze kast is wel dat we deze vaak te vol gooien en dat het dan weer een rommeltje wordt. Eens in de maand ruimen we deze dus weer eens op.

TV-Meubel

Zowel op de slaapkamer als in de woonkamer hebben we een TV-meubel staan. Alhoewel, die in de woonkamer hangt. We wilden graag een zwevend model. Onze is ondertussen wel aan vervanging toe, omdat de klep aan de voorkant kapot is. Deze is erg zwaar, dus zodra Jace kan lopen, wordt het iets te gevaarlijk om dit meubel te houden. Kan ik mooi een nieuw model in industriële stijl scoren! 😉

Kledingkast

Deze hebben we helaas op dit moment niet in huis. Alleen voor Jace. Die heeft wel een mooie kledingkast. Zelf maken we gebruik van 2 muurkasten op de slaapkamer en de gang. Omdat ik deze erg onhandig vind, wil ik wel graag voor een mooie kledingkast gaan kijken.

Dit zijn de verschillende soorten kasten in ons huis. Welke kasten gebruik jij?

3 Reacties

  1. 01/03/2021 / 18:10

    Ik heb zelf een inloopkast, twee bijzettafel/kastjes, ladekast waar de tv boven hangt en twee kasten voor make-up, sieraden etc. En dan nog ruimte te kort hebben hahaha

  2. 22/02/2021 / 13:57

    Wat een fijn interieur artikel, love it! En je/jullie ruimen echt op als Marie Kondo, zo netjes! 😍 Ik wil ook graag van die voorraadbakjes scoren voor in m’n kasten. Maakt het toch veel netter allemaal.

  3. 22/02/2021 / 10:08

    Ik hou van kasten, al mijn spullen achter deurtjes en ik hoef het niet meer te zien haha. Mijn favorieten kasten in huis zijn denk ik mijn Malm kasten en dan vooral de smalle met spiegel waar het grootste deel van mijn makeup in ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }