Verveel tips: 6 dingen om thuis te doen!

Slaat de verveling al toe? Hier valt het mee moet ik zeggen. Op een enkele baal- en ‘ik-verveel-me-dag’ na, weten we ons tot nu toe nog goed te vermaken. Vandaag deel ik een aantal verveel tips met jullie. Wie weet haal je er zelf nog wel inspiratie uit om eens iets anders te doen tijdens deze bijzondere periode.

Verveel tips
Reading on bed via Alena Ozerova
Verveel tips

Ik ben overigens geen expert. Ik schrijf gewoon uit eigen ervaring of over dingen die ik zelf nog wel eens zou willen proberen. Dus mochten de tips niet helpen, kun je altijd weer terugvallen op een ouderwetse Netflix binge-sessie!

Beautysalon at home

Oké, er zijn dingen die je absoluut niet thuis moet proberen. (Ik raad je niet aan je eigen haar te knippen als je geen kapster bent…) Maar er zijn dingen die je makkelijk zelf kunt leren of uitvoeren. Zo kun je met deze veilige tanden bleken tips zorgen dat je tanden er weer frisser uitzien. Of zorg er met een heerlijk Rituals Glow Masker voor dat je huid weer een stralende gloed krijgt.

Bordspelletjes spelen

Wellicht geen tip die je nog niet kent, maar wij hebben wel enkele gave nieuwere spellen ontdekt die de moeite waard zijn. Zo zijn wij op dit moment dol op Scotland Yard en Chronicles of Crime! Daarnaast heb ik laatst Ticket to Ride New York aangeschaft en spelen we ook graag Game Of Thrones Monopoly.

Klusjes waar je eerder nooit aan toekwam

We kennen het allemaal. Druk druk druk, overvolle agenda’s en ‘nooit tijd hebben’. En nu we tijd hebben, klagen we dat we niets te doen hebben. Vreemd, toch? Kom in actie en begin eindelijk eens aan die klus die al maanden of wellicht wel jaren ligt te wachten. Zo zorgden wij ervoor dat we onze trapkast ombouwden tot een voorraadkast. En dat in twee dagen! (Blogpost volgt nog…) Daarnaast hebben we ons oude kapotte zonnescherm vervangen voor een nieuwe, de zolder opgeruimd en mijn kantoor aan huis leefbaar gemaakt.

Boeken lezen die al eeuwen op je to-read list staan

Boekenfans zullen dit herkennen. Meer boeken bezitten dan we ooit kunnen lezen in een leven. Guilty! Daarom ben ik sinds kort begonnen met lezen vanuit mijn eigen thuisbibliotheek. Op enkele uitzonderingen na (nieuwe Shadowhunter boeken) mag ik van mezelf geen nieuwe boeken kopen. Boeken die ik recent las vind je hier!

Puzzelen

Zelf heb ik heerlijk ouderwets een aantal puzzelboekjes besteld bij Denksport. Ik koos voor deze Logikwis puzzels. Die deed ik vroeger als kind wel eens. Daarnaast hebben we thuis ook nog enkele varia puzzelboekjes met Zweedse puzzels, kruiswoordraadsels en rebussen etc.

Volg een cursus en investeer in jezelf

Altijd al een nieuwe skill willen leren? Dit is het moment. Zeker als je op dit moment tijdelijk zonder werk zit. Zelf volg ik op dit moment een fotografiecursus van Vink Academy. Daarnaast zou ik ook graag websites leren bouwen en me meer willen verdiepen in Pinterest marketing om zo meer bezoekers naar mijn blog te halen. Er is altijd iets te leren en tussen de vele online cursussen vind je altijd wel iets dat bij je past!

Welke verveel tips pas jij toe tijdens deze periode?

17 Reacties

 1. Tania
  30/04/2020 / 17:35

  Ik heb me tot nu toe nog niet verveeld. Heb een zoontje van 3 die we naast thuiswerken nog bezig moeten houden

 2. 30/04/2020 / 15:29

  Verveling biedt ook ruimte, om nieuwe dingen te ontdekken en te doen. Dank voor de tips.

 3. 28/04/2020 / 09:05

  Ik doe ook veel aan thuisstudie op het gebied van online marketing. Er is veel interessants te vinden op dit gebied online.

 4. 26/04/2020 / 22:30

  Het lukt me zonder problemen om me bezig te houden. Ik heb zelfs weer een oude hobby opgepikt: saxofoon spelen. En lezen doe ik nu ook veel meer.

 5. 26/04/2020 / 21:52

  Goed tips maar ik verveel me niet. Het is genoeg thuis om te doen, alleen qua tijd te kort

 6. 26/04/2020 / 20:33

  Ik ben nu helemaal verslaafd aan het stenen schilderen! Een héle leuke bezigheid.

 7. 26/04/2020 / 15:13

  Ik ben vooral de keuken ingedoken en experimenteer met gezonde gerechtjes

 8. 26/04/2020 / 14:19

  Ik ben ook aan het lezen geslagen en verslind nu het een na het andere boek. Spelletjes doen het hier ook goed. En Netlfix in de avonduren 🙂

 9. 26/04/2020 / 12:49

  ik verveel mij niet want onze bedrijven gaan gewoon door, en onze meiden zijn thuis dus genoeg te doen 😀

 10. 26/04/2020 / 08:37

  Leuke blog! Ik verveel mij niet, maar vind het altijd leuk wat voor tips anderen geven. Leuk een fotografiecursus! Je hebt gelijk hoor, er is altijd wel wat te leren. Succes!

 11. 25/04/2020 / 13:56

  Ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet zo verveel! 🙂

 12. 25/04/2020 / 13:28

  Ik verveel me nog niet, maar we spelen wel veel meer spelletjes. En dat deden we al veel! Kun je nagaan. Als je Ticket to Ride leuk vindt, dan zijn Azul en Pandemic ook wel aanraders. (Kijk evt op mijn blog voor uitgebreide reviews over bordspellen;) )

 13. Jasmina
  25/04/2020 / 12:01

  Hier slaat de verveling wel toe ja,leuke tips!

 14. 25/04/2020 / 11:05

  Een artikel met fijne tips! Ik ben zelf ook weer lekker aan het lezen en heel veel aan het tekenen. Ook start ik aankomende week met een cursus, het is inderdaad het ideale moment om met zoiets aan de gang te gaan.

 15. 25/04/2020 / 09:58

  Ik ben vooral veel masterclasses/webinars aan het volgen! Onder andere over het ondernemen en Instagram op de juiste manier inzetten.

 16. Linda Meester
  25/04/2020 / 09:57

  Ik verveel me niet met 3 dochters aan huis, maar ik zou wel willen dat ik een goed boek had liggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }