Verzorgen van kamerplanten | Deze basistips helpen!

Nadat mijn zoveelste plantje sneuvelde was ik het zat. Ik ging dus op zoek naar tips voor het verzorgen van kamerplanten. Ik bedoel, als ik huisdieren en een baby in leven kan houden, moet het met plantjes ook wel lukken zou je denken, toch?

verzorgen van kamerplanten

Deze schattige pannekoekenplant van Plant Rebelz heeft het bij mij niet lang overleefd. Eerst dacht ik dat het aan de hittegolf lag. Maar ook het tweede pannekoekenplantje verslechterde met de dag. Al heeft die wel een stuk langer geleefd dan zijn voorganger en heeft nu nog 2 baby stekjes. Anyway, ik ga nu in ieder geval de volgende tips voor het verzorgen van kamerplanten toepassen! En als dat niet lukt moet ik misschien toch nog eens serieus nadenken over die kunstplanten op mijn wish list!

Zet de plant in het juiste licht

Ik vermoed dat het bij mij voornamelijk fout ging doordat de plant op de verkeerde plek stond. Sommige planten doen het namelijk enorm goed in fel licht en kun je dus makkelijk neerzetten bij een raam die tegen het Zuiden aankijkt. Echter hebben andere planten meer baat bij het zachte ochtendlicht uit het Oosten. Wanneer je een plant aanschaft, is het dus goed om te onderzoeken wat de beste lichtconditie voor deze is.

Beestjes op je kamerplanten

Je kunt je wel voorstellen dat beestjes en ongedierte funest zijn voor je mooie kamerplanten. De meest voorkomende insectenplagen op kamerplanten zijn rouwvliegjes, spint en trips. Gelukkig heb je wel middeltjes hiervoor. Trips bestrijden doe je bijvoorbeeld met Orius Roofwants. Het fijne van Orius roofwants is dat deze niet alleen de larven opeten, maar ook de volwassen trips aanpakken!

Retro home with house plants by Followtheflow
De juiste hoeveelheid water

Zeer belangrijk als je wilt dat je planten niet verzuipen. Of teveel droog staan. Elke plant is uniek en heeft een andere hoeveelheid nodig. Zoek dus op wat jouw plant nodig heeft, voordat je de gieter erbij pakt.

Voeden

Planten hebben water nodig om te overleven. Maar door al dat water spoelen de voedingsstoffen uit de bodem. En deze hebben de plantjes wel nodig om te overleven. Zorg er dus voor dat je de kamerplanten de juiste voeding geeft en let er ook op hoe vaak je dit doet.

Welke tips voor het verzorgen van kamerplanten ken jij nog?

3 Reacties

  1. 16/01/2021 / 00:39

    ik heb een haat liefde verhouding met planten – ik hou van ze, maar heb spijtig genoeg geen groene vingers 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }