Vloerkleed kopen? Deze past het beste in jouw woonkamer!

Een vloerkleed kopen is nog geen gemakkelijke opgave. Bij het online rondspeuren op internet, en het opdoen van inspiratie op Pinterest, kom je er al snel achter dat er een gigantisch aanbod is. Hoogpolig, laagpolig, rechthoek of rond. En om nog maar te zwijgen over het kleurenpalet waar je uit kunt kiezen. In dit artikel delen we een aantal tips die een vloerkleed kopen wat makkelijker maken.

vloerkleed kopen
Woman with tea and book by PV productions
Kies het juiste formaat

Een vloerkleed kan een blikvanger in jouw woonkamer worden. In de eerste plaats moet het vloerkleed dus ook aan jouw wensen voldoen, maar houd je ook rekening met het formaat, de vorm en hoe je het kleed in de woonkamer neerlegt? Kijk daarom goed naar de afmetingen van de ruimte, evenals het formaat van de meubels die rondom het kleed komen te staan. Zo past logischerwijs een groot vloerkleed beter in een grotere ruimte, zoals een zithoek of eetkamerhoek, dan in een compacte ruimte. Bij het plaatsen van een groot vloerkleed in een kleine ruimte, krijg je al snel het gevoel dat het rommelig wordt en het interieur schreeuwt om wat extra ‘lucht’.

vloerkleed kopen
Autumn decorations by PV productions

Verschillende stijlen

Nu helder is welk formaat vloerkleed het beste in jouw ruimte past, is het ook belangrijk dat het aansluit bij de rest van je interieur. Tegenwoordig vind je online een gigantisch aanbod vloerkleden met oneindige mogelijkheden. Een keuze maken is niet altijd makkelijk, maar kies in ieder geval altijd een kleur die past bij je huisstijl. Zo zijn er industriële vloerkleden die perfect passen in stoere woonstijlen, maar ook Scandinavische kleden waar lichte kleuren, strakke lijnen en natuurlijke materialen de boventoon voeren. En kies je liever milieubewust, dan kan een sisal vloerkleed iets voor jou zijn. In sommige gevallen geldt ook de regel: less is more. Een basic vloerkleed past eigenlijk in elk interieur. Het is fris, leefbaar en zorgt voor een tijdloze sfeer in jouw interieur.

vloerkleed kopen
Woman with tea and book by PV productions

Hoogpolig of laagpolig

Nog iets om rekening mee te houden: de structuur en materialen. Zo geeft een hoogpolig vloerkleed jouw interieur direct meer sfeer en warmte, en een laagpolig vloerkleed oogt dankzij de korte draden weer vrij glad en egaal. Een hoogpolig kleed is doorgaans lekker zacht en wordt daarom vooral in de woon- of slaapkamer gebruikt. Een laagpolig vloerkleed past dankzij de structuur juist weer beter in een modern interieur. 

Waar let jij op bij een vloerkleed kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }