Voordelen van een daybed |Musthave in je interieur!

Tot voor kort had ik nog niet eerder gehoord van een daybed. Toch zie je deze steeds vaker terugkomen in de Nederlandse woningen. Vanwege de veelzijdigheid is het daybed een musthave in je interieur. Dit zijn de voordelen van een daybed!

Voordelen van een daybed
Day bed via Photographee.eu
Eyecatcher in je interieur

Op de eerste plaats, niet geheel onbelangrijk, is een daybed een lust voor het oog en staat het in elk interieur. Of je het nu in de woonkamer zet om lekker voor de open haard te liggen óf op kantoor om lekker te powernappen. Een daybed is een bed dat gezien mag worden!

DIY daybed

Een daybed krijg je tegenwoordig bijna in elke woonwinkel, maar het is nog veel leuker om er een zelf te maken. Met een paar pallets of een andere houten ondergrond en matrassen van 80 x 210 creëer je heel eenvoudig een prachtig daybed. Omdat het niet op een echt bed moet lijken, kies je dus ook voor een smaller matras. Indien je liever wel een langer bed hebt kun je ook een matras van 80 x 220 kiezen. Kleed het aan met mooie lakens, plaids en toffe sierkussens en jouw daybed is klaar om gezien te worden!

Logeerplek voor gasten

Indien je geen logeerkamer hebt is een daybed ook ideaal om gasten op te laten slapen. Overdag is het een lekkere hangplek en in de avond tover je deze met een fris hoeslaken om tot een heerlijk comfortabel logeerbed. Win-win!

Voordelen van een daybed
Day bed via Photographee.eu
Geschikt voor kleine ruimtes

Woon je op een studentenkamer of in een studio? Dan is een daybed zeker een musthave. Het daybed is niet te groot, waardoor je deze overal neer kunt zetten. En overdag is deze ook nog eens in te zetten als extra zitplek voor je gasten. Het grootste voordeel hier is dat het er niet uitziet als een bed.

Zowel binnen als buiten te gebruiken

Een daybed is ook perfect om heerlijk op te vertoeven, wanneer het lekker warm is in de zomer. Ik zie mezelf al liggen met een goed boek en een lekker koel drankje! Zorg er dan wel voor dat de kussens waterafstotend zijn. Dat is wel zo handig bij een plotselinge regenbui.

Heerlijke leesplek

Zelf zou ik een daybed op mijn kantoor / mini-bibliotheek willen om heerlijk op te lezen. Op deze kamer slaapt ook niemand, behalve de kat. Dus wanneer er gasten komen logeren, hebben ze meteen een fijne logeerplek waar ze ongestoord kunnen slapen.

Welke voordelen van een daybed spreken jou het meest aan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }