Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

Ben je van plan om een nieuwe vloer te kopen? In dat geval is een PVC tegelvloer in bijna alle gevallen een zeer goede keuze. Alleen al om de reden dat ze slijtvast zijn, kids- en huisdierproof zijn en ook nog comfortabel. Dit zijn nog niet eens alle voordelen, want deze hebben we namelijk uitgebreid hieronder toegelicht. Ben jij benieuwd welke voordelen deze trendy vloer te bieden heeft? Lees dan snel verder om daar achter te komen!

voordelen van een PVC vloer
PVC flooring via Shutterstock by New Africa

Ultrasterk, geluiddempend en kidsproof

Als je net verhuisd bent of van mening bent dat de vloer in jouw woning aan vervanging toe is, dan zul je ongetwijfeld een lijstje wensen hebben waar de nieuwe vloer aan moet voldoen. Waarschijnlijk gaat een PVC vloer al jouw wensen kunnen afvinken. Al is het alleen al om de reden dat ze zo ontzettend sterk zijn. Jonge kinderen in huis? Dan hoeven we jou vast niet uit te leggen dat er veel geknoeid en gespeeld wordt. Maar de vloer moet wel tegen een stootje kunnen! Gelukkig is dit bij een PVC vloer het geval. Ze staan er namelijk om bekend dat ze geluiddempend werken, sterker zijn dan laminaat of vloeren van vinyl, en ook nog eenvoudig te onderhouden zijn. Ideaal!

Kan in combinatie met vloerverwarming

Zweer jij bij vloerverwarming? Goed nieuws, want een PVC vloer kan namelijk warmte doorlaten. Als je dus een vloerverwarming hebt, komt dit goed uit! Maar let wel, de lijm die gebruikt wordt om de PVC vloer op de ondervloer te verlijmen, moet niet door teveel warmte opgelost kunnen worden. Check dus altijd bij de verkoper of de lijm geschikt is om te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. 

voordelen van een PVC vloer
Modern living room via Shutterstock by New Africa

Zijn er ook nadelen?

‘Elk nadeel heb se voordeel’, zei Johan Cruijff. Ja, dat geldt ook voor PVC vloeren. Al is het natuurlijk wel de vraag of jij het nadeel vindt opwegen tegen de vele voordelen die een PVC vloer te bieden heeft. Om een voorbeeld te geven. Voor iemand met een klein budget lijkt een PVC vloer niet de meest voor de hand liggende keuze. Ter vergelijking: Een laminaatvloer inclusief leggen kost rond de €35 per vierkante meter, terwijl de prijzen van een PVC vloer inclusief egaliseren van de grond meestal vanaf de €50 per vierkante meter beginnen.

Welke voordelen van een PVC vloer trekken jou het meest aan?

1 Reactie

  1. 27/06/2021 / 13:17

    wij hebben het ook gecombineerd met een vloerverwarming en daar hebben we ook echt geen spijt van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }