De voordelen van kunstgras! Is het iets voor jou?


Het lentezonnetje breekt alweer bijna aan. Het is de tijd van het jaar om weer meer tijd in de tuin door te brengen en misschien wel de eerste zonnestralen op je bol te voelen. Het is ook de tijd dat veel mensen hun tuinmeubilair weer uit de schuur halen. Heb jij geen groene vingers, maar wil je wel het hele jaar door kunnen genieten van een groen gazon die er bovendien altijd onberispelijk bij ligt? Dan kun je eigenlijk niet meer om een grastapijt van kunstgras heen. Ik zet de voordelen van kunstgras voor je op een rij.

voordelen van kunstgras
Chairs on grass via Shutterstock by Himchenko.E

Toegegeven, er kleven ook een aantal nadelen aan vast, maar die wegen absoluut niet op tegen de voordelen die kunstgras te bieden heeft. In dit artikel hebben we de belangrijkste voordelen van kunstgras voor je op een rij gezet, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken. Goedkoop kunstgras kopen, is dat iets voor jou? Je komt er in dit artikel achter. Lees snel verder!

Het gras is niet groener bij de buren

Het gevoel dat kunstgras er nep uitziet, klopt niet. Tenminste, als je voor kwaliteit kiest. Dat spreekt natuurlijk voor zich. De ontwikkelingen op het gebied van kunstgras volgen elkaar in rap tempo op. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om kunstgrasmatten te bestellen met zorgvuldig opgebouwde vezels, waardoor je minder snel last hebt van verkleuringen. Bovendien zien deze kunstgrasmatten er zo realistisch uit, dat ze nauwelijks van natuurgras te onderscheiden zijn. Je bent met kunstgras verzekerd van een mooi groen verzorgd gazon. En het opblaaszwembadje kan zorgeloos de gehele zomer blijven staan, want bruine plekken, onkruid en mos behoren met kunstgras tot het verleden!

voordelen van kunstgras
Garden with grass via Shutterstock by James McDowall
Kunstgras is onderhoudsarm

Nog een groot voordeel van kunstgras is dat het nagenoeg geen onderhoud vergt. Om de kwaliteit van het kunstgras zo lang mogelijk in stand te houden, wordt het aangeraden om het kunstgras periodiek op te borstelen. Door het gras voorzichtig op te borstelen met een bezem, gaan de grassprieten weer mooi overeind staan. Om kieming van onkruid geen kans te geven, is het van belang om het kunstgras schoon te maken. Dit staat natuurlijk in geen verhouding tot het onderhoud dat gevraagd wordt bij natuurgras. Zo is het bij natuurgras van essentieel belang om het gras regelmatig te maaien, maar ook bemesting is onmisbaar om een donkergroen gazon te houden. En dan hebben we het nog niet gehad over verticuteren en het gazon van wat extra water voorzien.

1 Reactie

  1. 11/04/2021 / 16:21

    oh wij hadden het eruit gehaald omdat Ollie het als pup op at, maar nu willen we het echte gras er weer uit hebben en dat je er gewoon relaxed op kan spelen en rommelen zonder dat je vies wordt. Ook gaan we rondom nog onze tuin oppimpen met borders en mooie planten, can’t wait!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }