Warm blijven in de winter? Deze 10 tips helpen!

Wanneer je het vaak koud hebt is dat geen pretje. Zeker niet als je knus en gezellig thuis zit. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het lekker warm te krijgen. Veel daarvan hoeven niet eens veel te kosten. Wil jij dus net als ik lekker warm blijven in de winter? Dan gaan deze tips je zeker helpen!

Warm blijven in de winter
Winter weekend via Shutterstock by Alena Ozerova
Warm blijven in de winter
  • Gebruik een kruik en leg deze tussen de dekens voordat je gaat slapen om je bed op te warmen of leg deze lekker op schoot, terwijl je geniet van één van de nieuwe series in 2019! Ik gebruik deze kruik ook als ik buikpijn heb en het is echt een wondermiddel.
  • Wanneer je televisie kijkt kun je het snel koud krijgen, omdat je stil zit of ligt. Draai niet meteen de thermostaat omhoog, maar probeer het eerst lekker warm te krijgen met een fluffy dekentje. Vaak is dit voor mij al voldoende en dat scheelt in de kosten.
  • Als je toch liever de verwarming aanzet, zorg dan dat je de juiste keuze maakt en deze plaatst waar de warmte het huis verlaat. Je kunt bijvoorbeeld net als ik online je raamradiator bestellen en deze verstoppen onder je zitbank, zodat deze geen doorn in het oog is.
  • Als je koude voeten hebt, zal de rest van je lichaam ook koud blijven. Dus bestel een paar lekkere warme sokken, trek een oversized gebreide trui aan en je voelt je al een stuk warmer.
  • Als de zon overdag schijnt, zorg dan dat de gordijnen open zijn. Als je deze dicht laat, blokkeren ze de warmte en blijft het huis te koel. Zodra de zon weg is kun je de gordijnen weer sluiten om de warmte binnen te houden.
  • Om tocht buiten te houden kun je ook gebruik maken van tochtstrips. Als je niet precies weet waar het tocht kun je een kaars gebruiken om te zien op welke plekken het waait en deze goed dichtmaken.
  • Als je het echt niet warm krijgt, duik dan in de boekenkast en neem een boek, laat het bad vollopen met warm water en schenk een glaasje wijn in voor jezelf. Zo krijg je het niet alleen lekker warm, het helpt je ook nog eens lekker ontspannen.
  • Duik de keuken in en maak jezelf een lekkere winterse maaltijd. Van een stamppot, stoofpot of hete soep krijg je het gegarandeerd warm.
  • Als je geen honger hebt, voldoet een smakelijke warme kop thee of chocolademelk natuurlijk ook. Wanneer je je lichaam van binnenuit verwarmt, zul je een stuk sneller opwarmen, dan wanneer je alleen gebruik maakt van de verwarming.
  • Sluit alle kasten, deuren en ramen van ruimtes die je niet gebruikt. Zo voorkom je dat deze ruimtes onnodig gebruik maken van de warmte en deze lekker in de kamer blijft waar jij je bevindt.

Hoe wil jij warm blijven in de winter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }