Wat is een goede laptoptas of sleeve?

laptoptas of sleeve
Via Shutterstock

Tegenwoordig zijn laptops niet meer weg te denken en ik kan ook niet meer zonder. Ik gebruik mijn laptop elke dag en neem mijn laptop dan ook vaak mee buitenshuis. Jaren heb ik veel gebruik gemaakt van mijn oude laptoptas. Inmiddels voldoet deze niet meer aan mijn wensen en is hij echt aan vervanging toe. Nu ik mij aan het oriënteren ben, komt onmiddellijk de logische vraag bij mij op: ‘Wat is een goede laptoptas of sleeve?’

Waar moet je beginnen

Ik raad je aan om niet zonder duidelijke wensen online te gaan zoeken naar een geschikte laptoptas of sleeve. Er is namelijk zoveel keus dat je misschien de belangrijke punten uit het oog verliest en achteraf tot de conclusie komt dat je de verkeerde keuze gemaakt hebt. In je overweging kun je de volgende punten meenemen:

 • Wil ik een tas of een sleeve?
 • Welk formaat heb ik nodig? Denk hierbij eraan hoe groot jouw laptop is en aan wat je nog meer in de laptoptas kwijt wilt.
 • Welk materiaal hoes is het meest geschikt?
 • Hoeveel bescherming wil ik voor mijn laptop?

Ik begrijp dat je misschien nu niet direct een antwoord hebt op al deze vragen, daarom ga ik in dit artikel verder op deze punten in. Hierna kun jij ook een goede keuze maken over wat de voor jou meest geschikte laptoptas of sleeve is.

Verschil tussen een laptoptas en een sleeve

Er zijn veel verschillende laptoptassen en sleeves verkrijgbaar. Neem je vaak je laptop mee voor een zakelijke afspraak, voor op school of om dingen in de trein uit te werken dan is een laptoptas daar perfect voor. Een laptoptas biedt bescherming en zorgt dat jij makkelijk je laptop overal veilig mee naar toe kan nemen. Vaak heeft een laptoptas ook voldoende ruimte voor andere spullen.

laptoptas of sleeve
Via Shutterstock

Gebruik je voornamelijk of alleen de laptop thuis dan is een laptop sleeve het meest geschikt voor je. Een sleeve is compact en ziet eruit als een map. Een sleeve hoeft niet aan zulke hoge te voldoen als een laptoptas. Bij een sleeve gaat het er voornamelijk om dat je hem veilig kunt opbergen zonder dat je de laptop beschadigt of dat er stof bij komt. Een sleeve is echt uitsluitend bedoeld voor een laptop of notebook. Er is geen ruimte om veel meer erbij te doen, zoals je oplader of eventueel andere accessoires voor de laptop.

Diverse laptoptassen en sleeves

Als ik aan een laptoptas denk, dan zie ik al gauw zo’n standaard zwarte schoudertas voor mij. Niets is minder waar, tegenwoordig is er zoveel meer keus. Je hebt laptoprugzakken, trolleys en zelfs koffers. Een laptoprugzak kun je zowel over je schouder als op je rug dragen en biedt dezelfde bescherming als een laptoptas. Trolleys en laptopkoffers hebben als voordeel dat je niet nog een losse laptoptas moet meenemen als je op reis gaat of een weekendje weg. Je wilt natuurlijk zo min mogelijk met verschillende koffers en tassen reizen. Je kunt kiezen voor een laptoptas met schouderriem die stevig is, breed en met anti-slip, anders zakt de schouderriem af. Ook kun je ervoor kiezen om één met een handvat te nemen . Belangrijk is dat deze fijn in de hand ligt en stevig is.

Een sleeve lijkt erg veel op een grote map of een koffertje. De materialen van een sleeve verschillen behoorlijk van een laptoptas. Het verschil wordt veroorzaakt doordat je laptop onderweg hele andere bescherming nodig heeft als thuis.

Laptoptassen en sleeves zijn in verschillende materialen verkrijgbaar

Laptoptassen en sleevses zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. zoals polyester, nylon

en EVA

 • Polyester is synthetisch, veerkrachtig, licht, waterafstotend, sterk en onderhouds-vriendelijk. Polyester blijft langdurig mooi en verkleurt niet snel.
 • Nylon heeft deels bijna dezelfde eigenschappen als polyester alleen oogt het anders en glanst het meer.
 • EVA is een duurzaam materiaal, dat sterk en licht weerbestendig is en een goede bescherming biedt.
Wat is een goede laptoptas of sleeve?

Voor mijzelf kan ik daar nu antwoord op geven. Nu ik me in laptoptassen en sleeves ben gaan verdiepen heb ik een duidelijker beeld gekregen van wat ik wil. Mijn keuze zou een laptoptas met schouderriem zijn. Ik neem namelijk soms aardig wat mee als ik onderweg ben en door een schouderriem kan ik op makkelijke en comfortabele manier mijn laptop meenemen. Als ik kijk naar welk materiaal ik wil, gaat mijn keuze uit naar polyester.

Ik hoop dat jij voor jezelf nu ook de vraag “Wat is een goede laptoptas of sleeve?” kunt beantwoorden. Dit is voor iedereen persoonlijk en ik hoop dat mijn artikel jou erbij helpt om een goede keuze te maken.

*Dit is een gastblog inclusief sponsoring

1 Reactie

 1. Jonne
  09/03/2017 / 20:24

  Ik vind de sleeves van be.ez (volgens mij heet het zo, het logo is een omgekeerde e) heel erg fijn! Er zit een stevige laag schuim in de voering van de sleeves die weer terug in zijn oude vorm gaat als je er in prikt, dus als er iets tegen je laptop aan komt is hij goed beschermd. Daardoor zijn die sleeves ook heel fijn als je je laptop in een grotere tas of rugzak mee wilt nemen, de schuim beschermt je laptop goed tegen losse of harde spullen in je tas die anders krassen of deukjes zouden kunnen brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }