Wat te doen met foto’s op je laptop of smarthone? | 3 leuke ideeën!

Waar het voorheen vooral reisfoto’s waren die spreekwoordelijk stof aan het happen waren op mijn Iphone en externe harde schijf, zijn het tegenwoordig vooral foto’s van onze kleine man. Zonde als deze ‘onzichtbaar’ blijven tussen de 1000-en andere foto’s op je smartphone of laptop. Daarom hier wat tips over wat te doen met foto’s op je laptop of smartphone, zodat je er veel meer plezier van hebt!

Wat te doen met foto's
Hexagon Foto collage

Vorig jaar heb ik deze Hexagon foto collage voor op mijn thuiskantoor laten maken. Hier koos ik voor een aantal selfies van Mike en mij samen. De meeste zijn op reis genomen, behalve de foto met ons nichtje erbij. Die is tijdens een familiedag gemaakt. Je hebt de keuze uit allerlei verschillende materialen en ze zijn zeer eenvoudig op te hangen. Ik kijk er nog iedere dag met veel plezier naar. Zo denk je net iets vaker terug aan die mooie reizen die je samen al gemaakt hebt.

Wat te doen met foto's
Bijzonder Fotoboek

Wat ik zelf ook echt mooi vind, is het maken van een online fotoboek. Zo hoef je zelf niet uten te knippen en plakken en is je boek in een handomdraai klaar. Zo heb ik een aantal maanden geleden een mooi fotoboek laten drukken met de foto’s van de zwangerschaps- en newbornshoot. Hier blader ik nu regelmatig doorheen. De foto’s zien er op papier ook nog mooier uit dan op de laptop. En het is veel tastbaarder. Vanaf nu wil ik dus ook van elk levensjaar een mooi fotoboek voor Jace maken, zodat ik die later aan hem kan geven.

Wat te doen met foto's
Maak een fotowand

Als je erg veel reisfoto’s hebt is het ook mooi om een fotowand in je woonkamer of slaapkamer te maken. Zelf vind ik het dan mooi als alle foto’s eenzelfde soort kleurtoon krijgen. Met Adobe Lightroom Presets kun je foto’s nabewerken en krijgen ze allemaal dezelfde soort look. Super tof! Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de originele kleuren van de foto’s te behouden. Dit zorgt vaak wel voor een onrustigere uitstraling als je een fotowand maakt.

Heb jij nog creatieve ideeën over wat te doen met foto’s die digitaal stof happen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }