The Weekend Tag

The Weekend Tag
“Better days are coming. They’re called Saturday and Sunday.”

Het is vrijdag! De leukste dag van de week, want dat betekent dat het bijna weekend is. De ideale dag voor deze tag: The Weekend Tag!

Het is waarschijnlijk al bekend, maar ook deze haalde ik weer bij Femke vandaan. Ze heeft gewoon altijd leuke en toepasselijke tags, dus ik neem ze graag over! In “The Weekend Tag” beantwoord ik een aantal vragen die gaan over, je raadt het al, het weekend. 😉 Hier gaan we dan!

1. Hoe laat sta je op in het weekend?

Niet veel later dan op weekdagen. Ik ben meestal voor 07h30 wel wakker, maar hoef dan gelukkig niet meteen op te staan. Ondanks dat het ook vroeg is, voelt het toch anders dan wakker schrikken door de wekker. Uitslapen kan ik sowieso niet en dat hoeft eigenlijk voor mij ook niet. Zo heb je in ieder geval nog wat van de dag!

2. Hoe ontbijt je in het weekend?

Dat verschilt wel eens. Het kan een simpele boterham of een broodje zijn, maar ook een lekkere wrap met omelet en zongedroogde tomaatjes. De laatste tijd kiezen we voor gebakken eitjes. We kunnen op weekdagen niet ontbijten voor we naar het werk gaan, dat doen we dan op het werk. Dus in het weekend ontbijten we lekker op het gemak. Op onderstaande foto geniet ik van een heerlijk ontbijtje in Brugge!

weekend-tag

3. Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?

Dat is heel afwisselend. Dat ligt er maar net aan wat ik gepland heb! Dat kan dan gaan van plannen met Mike, lunchen met vriendinnen, tot aan rustig thuis op de bank zitten of liggen. Als ik dan een weekend thuis ben, probeer ik goed vooruit te werken voor Sim’s Cup of Tea. Dan hoef ik gedurende de week, na het werk, niet al teveel meer te doen en kan ik dan in ieder geval tot rust komen.

4. Wat doe je het liefst in het weekend?

Het liefst van alles? Relaxen, series kijken en genieten van mijn vrije tijd. Het is door de week al druk genoeg, maar dat is logisch als je 40 uur werkt. Ik heb niet één specifiek ding wat ik het liefst zou willen doen. Het is eerder een combinatie van alles wat ik leuk vind!

Weekend Tag
Via Shutterstock
5. Wanneer plan jij je activiteiten voor het weekend?

Het liefst ruim op tijd! Iedereen heeft tegenwoordig een drukke agenda en ik plan de dingen graag op tijd in. Dat werkt het fijnst en zo weet iedereen ook waar hij/zij aan toe is. Het komt natuurlijk wel eens voor dat ik een weekend vrij gepland heb, maar er alsnog spontaan een leuke afspraak uitrolt.

6. Ben je ook bezig met je studie of werk in het weekend?

Niet met mijn fulltime baan, wel met bloggen! Dat is ondertussen ook een fulltime baan! 😉 Gelukkig hoeft dit niet elk weekend, mede door het goed vooruitwerken in bepaalde weekenden. Verder vind ik het vooral belangrijk om de werkweek af te sluiten op vrijdag en er op maandag pas weer aan te denken! 😉

Weekend Tag
Via Shutterstock
7. Hoe laat ga je naar bed in het weekend?

Misschien iets later dan door de week, maar ook niet overdreven veel later. Ik heb nu eenmaal een routine en mijn lichaam is daar denk ik aan gewend. Daardoor ben ik ,ook in het weekend, rond dezelfde tijd al moe. Ik ga dan niet meteen slapen, maar kan dan nog wat lezen of een serie kijken.

Hoe ziet jouw favoriete weekend er uit?

Liefs,
Simone

2 Reacties

  1. 06/10/2020 / 09:29

    Ik sta in het weekend iets later op dan door de week, maar het maakt niet zoveel verschil.

  2. 14/10/2016 / 05:52

    Onze weekenden komen wel een beetje overeen Sim. Vroeg opstaan, lekker relaxen en een hoop bloggen haha ;-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }