Nieuwe woning projecten op onze wish list!

Sinds 1 mei 2022 zijn we verhuisd naar onze prachtige nieuwe vrijstaande woning. Voordat we introkken hebben we de woonkamervloer laten schuren en lakken, de slaapkamers laten stuccen en een aantal ruimtes voorzien van een likje verf in gewenste kleuren. Nu hebben we nog een aantal wensen en plannen voor de toekomst. Dit zijn de wat grotere projecten die niet direct hoeven, maar wel gewenst zijn. Deze nieuwe woning projecten staan op het lijstje!

woning projecten

Traprenovatie

Qua looks is onze eikenhouten en witte trap eigenlijk prima, maar de treden vertonen hier en daar wel wat slijtageplekken. Daarnaast kraken de bovenste drie treden enorm, wat nogal kabaal maakt. Vooral in de avond. Niet handig als je rustig aan wilt doen voor slapende kindjes bijvoorbeeld. Vandaar dat we nadenken over een traprenovatie.

Een trap renoveren heeft een aantal voordelen t.o.v. een hele nieuwe trap. De belangrijkste daarvan zijn voor ons:

  • Kosten traprenovatie in verhouding met kosten nieuwe trap
  • Het feit dat een trap renoveren maar één tot twee dagen in beslag neemt

Ook kan deze geluiddempend, duurzaam en slijtvast gemaakt worden en voorzien van een antisliplaag. Zo is de trap veilig genoeg om met een kindje op je arm naar boven of beneden te lopen.

Badkamer

Dit is echt één van de groterer projecten waar heel wat geld en tijd in zal gaan zitten. Ik vermoed niet dat dit op korte termijn zal gebeuren, maar je weet het nooit. Deze willen we compleet slopen. Dus niet alleen renoveren, maar echt een geheel nieuwe badkamer naar smaak. De badkamer nu is prima en werkt perfect, maar het is niet meer helemaal van deze tijd. Het heeft daarom ook absoluut geen haast, maar dromen voor de toekomst mag! In de tussentijd kan ik de huidige badkamer gezellig inrichten. Momenteel oogt deze een beetje kaal en hebben we weinig opbergruimte. Daarnaast kunnen we het badkamermeubel nog opknappen of voor de time being een ander meubel plaatsen. Met deze tips voor een budgetproof badkamer make-over kom ik vast al een eind.

woning projecten

Tuin veranderen

In één van mijn eerdere artikelen schreef ik al dat we de tuin graag willen veranderen, zodat deze iets kindvriendelijker wordt. Dit hebben we wel ergens dit najaar gepland staan. Althans, het informeren naar de kosten etc. Dus of het dan ook echt meteen uitgevoerd wordt is de vraag, maar dit willen we in ieder geval wel voor komende zomer afgerond hebben, zodat de kinderen lekker onbezorgd buiten kunnen spelen.

Airco’s

We dachten dat we ze wellicht niet nodig zouden hebben, dus we hebben het eerst een zomer zonder airco’s aangekeken. Nu blijkt dat het toch wel prettiger is. Zeker voor de kinderkamers, aangezien deze op het zuiden liggen en dus de meeste zon vangen. Op de kamer van onze kleine man werd het bijna 29 graden op sommige dagen. Net iets te benauwd om lekker te kunnen slapen. Een bijkomend voordeel van de airco’s is dat je ermee kunt verwarmen. Sparen we weer mooi op de stookkosten!

Babykamer

En dan een projectje wat niet heel veel werk kost en op zeer korte termijn uitgevoerd zal worden. De babykamer voor ons meisje, die we eind november verwachten. Wegens tijdgebrek zijn we hier nog niet aan begonnen, maar aangezien het een klein kamertje is komt dat wel goed. De meubeltjes staan er al in dozen. Verder hoeven we het alleen maar leuk aan te kleden en in te richten. Verven is niet nodig gelukkig.

Dit zijn onze woning projecten die we momenteel op ons wensenlijstje gezet hebben. Ik kan niet wachten om het huis nog meer eigen te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }