Je woonkamer gezelliger maken? Zo doe je dat!

In onze woonkamer brengen we heel wat tijd door. Het is dan ook fijn als deze ruimte knus aanvoelt en een plek is waar je graag bent en tot rust kan komen. Of je nu in een klein appartement woont of een ruim huis hebt, er zijn altijd manieren waarmee je je woonkamer gezelliger maken kan en een warme en meer huiselijke sfeer kunt geven. Ben je benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

woonkamer gezelliger maken

Voeg zachte texturen toe

Een van de snelste manieren om een woonkamer comfortabeler te maken, is door te spelen met texturen. Leg eens een paar zachte, pluizige kussens op je zetel en leg een gezellige deken over de leuning. Daarnaast kan je ook kiezen voor gordijnen met een lichte stof die zachtjes bewegen in de wind. Deze subtiele toevoegingen kunnen een groot verschil maken en zullen je woonkamer meteen wat knusser maken.

Zorg voor warme accenten 

Wie aan gezelligheid denkt, denkt meteen aan warmte en geborgenheid. Zorg er daarom voor dat je een paar warme accenten aan je woonkamer toevoegt als je wil dat deze er gezellig uitziet. Denk bijvoorbeeld aan een inbouw gashaard, als je deze aansteekt valt er meteen een gezellige gloed over je woonkamer. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om je muren in een warme tint te schilderen, zoals kastanjebruin of andere aardetinten. Indien je zelf niet heel goed bent met kleurenschema’s, kun je ook iemand inhuren voor interieuradvies. Zo ben je er zeker van dat alle tinten mooi met elkaar matchen.

woonkamer gezelliger maken

Kies voor natuurlijke elementen

In de natuur worden we vaak rustig en komen we even terug op adem. Om dit effect ook in jouw gezellige woonkamer te creëren, kies je het best voor een paar natuurlijke elementen. Plaats bijvoorbeeld een houthaard en een mooie mand met houtblokken ernaast. Je kunt ook kijken naar meubels van natuurlijk materiaal zoals hout of marmer. Ook hiervoor geldt weer, ben je zelf niet helemaal zeker welke keuzes je het best kunt maken? Vraag dan voor hulp. Bij Paula Goulmy interieurontwerp word je geholpen door professionele interieurontwerpers die samen met jou kijken naar de beste keuze bij jouw wensen.

woonkamer gezelliger maken

Maak het persoonlijk

Je woonkamer zou echt jouw (en je gezin z’n) persoonlijke plekje moeten zijn. Voeg daarom zeker voldoende persoonlijke accessoires en elementen toe aan je woonkamer. Plaats enkele van je favoriete foto’s in mooie lijsten op planken of aan de muur. Een tip? Als je een mooie reis maakt is het leuk om veel foto’s te nemen en er een lokaal souvenir te kopen dat je later in je woonkamer kan zetten. 

Creëer gezellige hoekjes 

Creëer gezellige hoekjes in je woonkamer waar je kunt ontspannen met een goed boek of een kopje thee. Een comfortabele fauteuil bij een raam met een klein bijzettafeltje en een lampje kan zo’n hoekje vormen. Of richt een hoek in met zachte kussens en een laag tafeltje waar je kan gaan zitten om even te relaxen of om een spelletje te spelen. Een paar kaarsen maken jouw gezellige hoekje helemaal af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }