Ronde vormen zijn de woontrend van 2021

De woontrend bepaalt vaak de inrichting van je interieur. Het jaar 2021 staat in het teken van ronde vormen. In dit blog geef ik je ideeën en inspiratie over hoe je de rondingen kan toepassen in je wooninrichting. Of je nu een industriële inrichting of een moderne of Scandinavische woonstijl hebt, de cirkel komt terug in elke woonstijl. Plaats een paar meubels of woonaccessoires en jouw woonkamer is hip en trendy. 

woontrend van 2021
Woonkamer meubels

Eerst waren alle meubels voor in de woonkamer strak en hoekig, nu zie je dat de trend van het meubel aan het veranderen is. In de woonkamerinrichting zie je de cirkel terugkomen in meubels en woonaccessoires. Rondingen stralen warmte en gezelligheid uit. Een rond meubelstuk is ook makkelijker te plaatsen dan een rechthoekige meubelen. Maar in welke woonmeubels vind je rondingen terug? De trend zet zich voort in onder andere cirkelvormige tafeltjes in combinatie met ronde stoelen. De stoelen zijn zeer decoratief en je kunt ze makkelijk een plekje geven in je interieur. De hippe stoelen zijn vaak gemaakt van zachte comfortabele stoffen, zodat je een heerlijk zitplekje hebt waar je fijn kunt zitten of een kopje thee kunt drinken. Ovale eettafels zijn in het jaar 2021 helemaal hip, de trend is weer terug van weg geweest. We willen weer graag met elkaar aan tafel zitten vooral tijdens de coronaperiode. Een ronde eettafel schept gezelligheid en is sfeervol. Plaats er een paar stoelen in verschillende kleuren omheen en je eettafel is compleet.

Woonaccessoires

Wil je echt alles in een stijl dan kun je de cirkel vormen ook terug laten komen in woonaccessoires. Denk hierbij aan vloerkleden en lampen. De ronde lamp die we kennen vanuit het industriële interieur is nog steeds hip. Maar voor een moderne of romantische inrichting zijn er diverse ronde lampen te krijgen. De lampen zijn er in de vorm van een hanglamp maar ook als staande lamp. Zo kun je de stijl van de lampen op elkaar afstellen, en heb je overal sfeervolle verlichting in huis. Nog een woonaccessoire die een ronde vorm heeft gekregen is het vloerkleed. De vloerkleden zijn er in verschillende groottes. Het vloerkleed is vaak verkrijgbaar in natuurlijke materialen zoals wol en katoen. Plaats het cirkelvormige kleed speels onder je bank, of combineer een stijl waarbij je twee ronde kleden over elkaar heen legt. De kleden op de vloer geven je woonkamer zo een hele eigentijdse look.

woontrend van 2021
Wanddecoratie

Wil je niet heel je woonkamerinrichting veranderen maar wel een beetje de cirkeltrend in je woonkamer terug laten komen dan kun je ook denken aan wanddecoratie. Er is veel ronde decoratie voor op de muur, denk hierbij aan cirkelvormige posters, wandcirkels van glas maar ook mooie schilderijen om op te hangen. Met prints van stillevens, wilde dieren of cirkels met een natuurlijke print. Wil je liever iets robuuster dan kun je er ook voor kiezen voor cirkels op de muur gemaakt van brons metaal. De ronde vormen geven je woonkamer een moderne uitstraling en de warme kleuren laten je inrichting stralen.

Heb jij de ronde woontrend van 2021 al toegepast in je woonkamer?

Dit blog is gemaakt door Linda schrijft het op

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }