Je was doen als een pro: zachte handdoeken for the win!

Ben jij ook zo’n fan van zachte, comfortabele handdoeken? Dan wil je vast weten hoe je ervoor kunt zorgen dat ze zo zacht blijven, zelfs na meerdere wasbeurten. Een beetje zoals in een hotel! Er zijn een paar trucjes om je wasroutine te verbeteren en je handdoeken net zo zacht te houden als toen je ze voor het eerst kocht. Benieuwd? Hier gaan we!

zachte handdoeken

De juiste hoeveelheid wasmiddel 

Het is verleidelijk om extra veel wasmiddel te gebruiken om ervoor te zorgen dat je handdoeken echt schoon zijn, maar dit kan juist het tegenovergestelde effect hebben. Te veel wasmiddel laat zeepresten achter op de vezels van je handdoeken, waardoor ze stug en hard gaan aanvoelen. Zorg er dus voor dat je niet te veel wasmiddel gebruikt in de badkamer. Je volgt best gewoon de instructies op de verpakking, in plaats van te freestylen. 

Temperatuur

Een andere belangrijke factor is de temperatuur van het water waarmee je wast. Hoewel warm water ervoor kan zorgen dat je was properder wordt, kan het ook de vezels van je handdoeken beschadigen. Was je handdoeken daarom op een lagere temperatuur, bijvoorbeeld 30 of 40 graden. Op deze manier blijven ze zacht en behouden ze ook hun kleur. 

Azijn 

Azijn toevoegen is een eeuwenoude truc. Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar azijn kan helpen om de resten van wasmiddel en vuil in de machine te verwijderen. Voeg een goede scheut azijn toe aan het spoelbakje van je wasmachine en was je handdoeken op de normale manier. Zo worden je handdoeken écht schoon en blijven ze heerlijk zacht. Van de azijn ruik je overigens niets. 

zachte handdoeken

Drogen 

Maar hoe zit het met het drogen van je handdoeken? Ook hier zijn een paar trucjes voor. Je kan ervoor kiezen om ze binnen te drogen aan een handdoekenrek in de badkamer. Maar je kan ze ook in de droger doen. Let wel dat je ze niet te heet droogt. Een te hoge temperatuur maakt de vezels van de handdoek kapot. Resultaat? Ruwe handdoeken. Kies daarom voor een lage of middelhoge temperatuur en droog je handdoeken niet te lang.

Zeg je wasverzachter vaarwel

Wil je dat echte hotelgevoel evenaren? Gebruik dan geen wasverzachter. Dat klinkt wat gek, maar wasverzachter kan ervoor zorgen dat er een laagje op de vezels van je handdoeken achterblijft, waardoor ze minder goed vocht opnemen en uiteindelijk minder zacht gaan aanvoelen. En beperk ook het aantal wasbeurten. Hier volg je dan best niet het hotelgevoel. Je kan je heus wel meer dan één keertje afdrogen met dezelfde handdoek. Hoe vaker je ze wast, hoe meer kans er is dat de vezels beschadigd raken en ze sneller minder zacht worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }