Altijd zachte handdoeken

Wat is het toch heerlijk om uitgebreid te douchen. Dat water, die geuren… En je daarna weer lekker afdrogen. Dan zou het toch mooi zijn als je handdoek vervolgens ook lekker zacht is. Maar dat valt tegen. Het lijkt wel schuurpapier! Hoe zorg je ervoor dat je altijd zachte handdoeken op de badkamer hebt? Hieronder staan een paar tips waarmee je gelijk aan de slag kunt.

zachte handdoeken

1. Was je handdoeken apart

Het is het beste om je handdoeken apart te wassen, zonder dat je ander wasgoed in de machine stopt. Hiermee voorkom je dat zaken als knopen je handdoeken beschadigen. Was je handdoeken bij voorkeur op een lage temperatuur: 30 of 40 graden. Het is het beste om geen wasverzachter te gebruiken. Wasverzachter zorgt er weliswaar voor dat je was iets zachter wordt, maar het zorgt er ook voor dat je handdoeken minder goed water absorberen. Je handdoeken strijken is ook geen goed idee, want ook hierdoor kunnen de katoenvezels beschadigd raken. 

2. Gebruik azijn

Je kunt je handdoeken ook, voordat je in de wasmachine wast, in een emmer of teil met azijn leggen. Gebruik hiervoor koud water, waarin je een scheutje azijn doet. Hiervoor kun je elke soort azijn nemen. De geur van azijn wil je natuurlijk niet in je handdoeken houden, maar die verdwijnt gelukkig wanneer je de handdoeken vervolgens in de wasmachine wast.

zachte handdoeken

3. Laat ze buiten drogen

Wanneer je je handdoeken in de buitenlucht te drogen hangt aan een waslijn, bewegen ze in de wind. Dat zorgt ervoor dat je handdoeken, na het draaien in de wasmachine, in beweging blijven en daarmee lekker zacht blijven. Tenminste, als het niet windstil is… Bovendien ruiken ze daarna lekker fris, en deze tip kost je ook nog eens geen geld!

4. Waterontharder gebruiken voor zachte handdoeken

Er is ook een oplossing waar je waarschijnlijk nog niet op gekomen was. Namelijk een waterontharder! Dat is een toestel waarmee het ‘harde’ water in je huis ‘zacht’ gemaakt wordt. En daarmee blijven ook jouw handdoeken lekker zacht. Hoe zachter het water, hoe ‘zachter’ de handdoek. Hoe werkt dat? Het water dat je huis binnenkomt, bevat calcium en magnesium, die voor kalkaanslag zorgen. Met dit water was je ook je kleren en handdoeken in de wasmachine, en daarop komen dus ook de kalkdeeltjes terecht, die ervoor zorgen dat je handdoeken ruw aanvoelen. Een waterontharder filtert calcium en magnesium uit het leidingwater dat je huis binnenkomt, zodat de handdoeken die je na een wasbeurt uit je wasmachine haalt zacht zijn.

Hopelijk kun je met deze tips lang genieten van heerlijk zachte handdoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }