Een zakelijke auto leasen op een voordelige manier

Tegenwoordig is er enorm veel mogelijk doordat alles simpelweg wordt verder ontwikkeld en er steeds betere ideeën aan bod komen. Eén van die ontwikkelingen die zich in de laatste jaren erg snel naar de top heeft laten groeien is het leasen van een auto. Zowel zakelijk als privé kan het leasen van een auto enorm veel voordelen met zich meebrengen. Zo is het kopen van een auto als bedrijfseigenaar niet altijd de beste optie en kun je soms dus voordeliger uit zijn wanneer je kiest voor het leasen. In dit artikel duiken we dieper in op de voordelen van het leasen als ondernemer en waarom dit wellicht een slimme zet voor jou als bedrijfseigenaar kan zijn.

zakelijke auto leasen op een voordelige manier
Lease car via Shutterstock by NONGASIMO

Positieve cashflow

Eén van de belangrijkste aspecten bij het ondernemen is de cashflow die je hebt. Dit is de geldstroom dat er bij jouw bedrijf binnenkomt en uitgaat. Door het kopen van een auto zal je in één keer een behoorlijk stuk van je cashflow moeten investeren afhankelijk van het type auto je wilt en hoeveel je er nodig hebt. In veel gevallen is het daarom erg slim om voor een auto lease zakelijk te gaan zodat je niet in één keer een enorme investering moet doen. Hierdoor heb je een voorspelbare cashflow, wat van essentieel belang is als je een kleine of middelgrote onderneming hebt.

Bespaar geld door een occasion

Ondanks leasen in veel gevallen erg voordelig kan zijn voor jou als bedrijfseigenaar, kan het alsnog best een grote uitgaven zijn afhankelijk van het type auto dat je kiest. Om de maandelijkse kosten een beetje te beperken zou je kunnen kiezen voor een occasion lease zakelijk. Hierbij lease je een gebruikte auto die natuurlijk wel volledig is nagekeken en dus in een goede staat verkeerd. Het voordeel hiervan is dat je ten eerste je maandelijkse kosten beperkt, maar daarnaast in veel gevallen ook meer keuze hebt. Het is dus zeker de moeite waard om hier een naar te kijken op het moment dat je je maandelijkse kosten zo laag mogelijk wilt houden.

Lees ook: Autoverzekering afsluiten? Let op deze polisvoorwaarden!

zakelijke auto leasen op een voordelige manier
Business car lease via Shutterstock by Minerva Studio

Past dit wel bij mij?

Om erachter te komen of een zakelijke occasion lease wel bij jouw bedrijf past, is het belangrijk om als eerst je cashflow in beeld te hebben. Vervolgens kun je kijken naar de behoeftes en wensen die je hebt. Met welke reden wil je een zakelijke auto leasen? Voor hoelang wil je een zakelijke auto leasen? Heb je één of meerdere auto’s nodig? Aan de hand van deze informatie kun je overwegen of het voor jouw voordeliger is, en natuurlijk mogelijk, om een zakelijke auto te kopen of dat je beter kunt gaan voor een occasion lease.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }