Zelf verhuizen? Hiermee moet je rekening houden!

Als je gaat verhuizen, is het belangrijk om alles goed voor te bereiden. Een verhuizing is namelijk niet iets wat je even snel doet. Er komt heel wat bij kijken: van het inpakken van al je spullen tot het regelen van de verhuizing zelf. Ook moet je natuurlijk rekening houden met de kosten. Een verhuizing kan namelijk erg duur zijn als je alles uitbesteedt aan een verhuisbedrijf. Je kan veel geld besparen door delen van je verhuizing of de hele verhuizing zelf te doen en regelen.

Zelf verhuizen
Packed household stuff via Shutterstock by Africa Studio

In dat geval zijn er wel een paar zaken waar je rekening mee moet houden.

Zelf verhuizen? Hier moet je rekening mee houden!

Maak een planning

Maak allereerst een goede planning waarbij je de datum dat alles van het ene huis naar het andere huis over moet, als uitgangspunt neemt. Van daaruit ga je terugrekenen. Hoeveel tijd heb je nodig om alles in te pakken en wanneer moeten dus de verhuisdozen binnen zijn? Wanneer moet je de verhuiswagen regelen? Hoeveel weken van tevoren ga je familie en vrienden smeken om te komen helpen? Zijn de verhuiskaartjes geregeld? 

Maak ook een checklist waarop je alle to-do’s kunt afvinken. Heb je de adreswijziging doorgegeven aan alle instanties? Denk daarbij niet alleen aan de overheid, maar ook aan het kinderdagverblijf of school van je kinderen en aan eventuele abonnementen die je hebt lopen voor tijdschriften.

Tip: als je een verhuiswagen gaat regelen is het handig om eerst de inboedel volume calculator te raadplegen. Die berekent het aantal m3 die je nodig hebt om alles te verhuizen. Dat betekent of meer auto’s of vaker heen en weer rijden. Super handig!

Je hebt wel hulp nodig

Ga je zelf verhuizen, dan heb je zeker hulp nodig van familie en vrienden. Je weet ook snel wie echte vrienden zijn en wie niet op het moment dat je gaat verhuizen 😉. Regel de hulp al vroeg in het verhuisproces, zodat je weet op wie je kunt rekenen en kan inschatten hoe lang je verhuizing zal duren. Zorg tijdens het verhuizen voor een broodje en koffie en naderhand vier je de goede verhuizing natuurlijk met pizza of Chinees met een kratje bier. Want dat harde werken mag beloond worden!

Zelf verhuizen
Man with carton boxes moving into new home via Shutterstock by Drazen Zigic

Toch je verhuizing uitbesteden?

Merk je dat de verhuizing teveel voor je is of je krijgt minder hulp dan je had gehoopt, neem dan een verhuisbedrijf in de arm. Afhankelijk van wat je het verhuisbedrijf laat doen, met hoeveel mensen ze komen en wat de afstand is van het ene huis naar het andere huis, betaal je gemiddeld voor een verhuizing 800 – 1300 euro. 

Nog een paar bespaartips als je je verhuizing uitbesteedt

  1. Vraag diverse offertes aan voordat je een keuze maakt. Door prijzen te vergelijken, krijg je meer inzicht in wat de verhuizing minstens zal gaan kosten.
  2. Kies voor een verhuisbedrijf in de buurt. Door een verhuisbedrijf te kiezen dat in de buurt ligt, bespaar je op de voorrijkosten.
  3. Help mee. Alles wat je zelf kunt doen (inpakken, verzamelen van de verhuisdozen in 1 ruimte dichtbij de uitgang, uiteen halen van meubels, etc) zal kosten besparend werken op de totale kosten van het verhuisbedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }