Zo zorg je dat opruimen en organiseren leuk is!

Posted 05/02/2016 by Sim's Cup Of Tea in Lifestyle / 11 Comments

haute-chocolate-working-girl-pink-1-finalA woman with organizing skills can run a construction company without ever picking up a hammer and a nail’

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar soms heb ik het idee dat ik echt plaats te kort kom in mijn kleine appartement! Meestal is het dan weer tijd om eens alles te inventariseren en kijken wat nog echt gebruikt wordt en wat weg kan. Het is niet echt leuk werk, toch? Online vind je altijd genoeg tips en benodigdheden om je spullen netjes op te bergen. Dus toen dacht ik er aan om de leukste tips, die ik gevonden heb, met jullie te delen. Zo zorg je dat opruimen en organiseren leuk is!

Op Pinterest en Instagram vind je altijd zó ontzettend veel leuke ideeën en tips om je huis in te richten, opbergruimte te creëren en ontzettend handige accessoires. Je kunt zoveel inspiratie op doen als je wilt! Ik heb er in ieder geval een aantal verzameld die ik zelf zeker zou willen gebruiken.

De post opruimen

Hier kun je post in kwijt en hij zorgt ook nog eens voor een leuk uitzicht! Je kunt hem ophangen en zo staat hij niet in de weg.

Juwelenhouder

Superhandig en het ziet er ook ontzettend mooi uit. Twee jaar geleden heb ik een zelfde soort sieraden boompje voor mijn verjaardag gekregen. Heel handig om je juwelen op te hangen en zo heb je ze snel bij de hand.

De was opruimen

No litter box required. My kind of cat… #herekittykitty

A photo posted by Foxon4thst (@foxon4thst) on

Ik doe de was één keer per week. Dat betekent dat ik hem ergens in kwijt moet tot die tijd. Momenteel gebruiken we een zwarte wasmand met twee vakken. Aangezien deze in de slaapkamer staat, is het misschien wel leuk om daar wat neer te zetten wat de kamer ook wat een beetje opvrolijkt. Deze wasmand in de vorm van een kat is gewoon su-per-leuk!

Je boeken netjes ordenen


Zelf hebben we een grote boekenkast van Ikea, waar alle boeken in opgeborgen staan. Ik zie op Pinterest vaak mooi gedecoreerde boekenplanken voorbij komen. De boeken staan dan meestal tussen boekensteunen. Je kunt het je zo gek niet bedenken wat voor vorm en kleuren boekensteunen kunnen aannemen. Deze ziet er echt mooi uit!

Berg je spaghetti eens netjes op!


Zodra een pak spaghetti geopend is, ligt het pak open in de kast. Als je een keer iets verkeerd uit de kast pakt, ligt de hele spaghetti ligt door de keuken heen. Ik vind dít echt een ideale oplossing. Zo kun je het ook gewoon mooi op je aanrecht laten staan, want het is gewoon multifunctioneel: opbergen én accessoire!

Geef je schoenen een luxe plekje


Welke vrouw kan ooit zeggen dat ze genoeg schoenen heeft? Ik niet in ieder geval. De vraag is altijd: waar laat ik ze?! Ik heb al gedacht aan een opbergdoos voor onder het bed, maar het bed is te laag, dus dat gaat niet. Momenteel heb ik een kleine opbergkast naast de kledingkast, speciaal voor schoenen. En wanneer het seizoen wisselt, wissel ik ook de schoenen weer om. Deze opbergkist geeft opbergen een hele andere betekenis. Wat ziet deze er mooi uit! Je schoenen mogen ook wel in een luxe kist zitten, toch? 😉 Ik wil het!

Creeer veel ruimte in kleine ruimtes


De meeste appartementen die ik al gezien heb, hebben vaak een kleine badkamer. Het grote nadeel hiervan is: weinig opslagruimte. Ik denk vaak aan hoe het beter ingericht kan worden, maar de ruimte is gewoon het nadeel. Totdat ik dit zag! Het is leuk bedacht, je kunt je handdoeken of andere spullen erin kwijt en het kleedt de ruimte meteen sfeervol aan. Double win!

Ga het gevecht aan met de ‘rommel-la’


Als iemand zegt dat hij of zij geen rommellade in huis heeft, dan geloof ik daar helemaal niks van. Dus ik dacht, even zoeken of Instagram me daarmee kan helpen. En inderdaad! Dit moet helpen, toch?

Wat zou jij niet kunnen missen in je huis?

Liefs,
Simone

Follow

11 responses to “Zo zorg je dat opruimen en organiseren leuk is!

  1. Ik houd echt enorm van opruimen en ordenen!! Wat nog moet zijn de schoenen, die staan nu naast de deur, een stuk of 7 paar 😉 Ik vind dat bankje echt een uitkomst! Als ik er ergens eentje tegenkom koop ik m 😀

  2. Die voor de schoenen vind ik geweldig. Ik zoek zo iets omdat onze schoenen nogal rommelig staan in de gang. De laatste vind ik het mooiste. Zoiets zoek ik ook. Ik kan weer een nieuw ideetje bedenken voor mijn oude kast. 🙂 Niet kunnen missen? Mijn sieraden, sjaaltjes, boeken en eigenlijk te veel.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.