Zolder slaapkamer met zomerse styling

Begint het bij jou ook zo te kriebelen nu het ’s avonds weer langer licht is? Je krijgt meteen zin om de ramen open te gooien en alles lekker zomers in te richten. Vooral de slaapkamer, want dan heb je meteen een vakantiegevoel als je wakker wordt. Welkom knalgeel, fris wit en poederzachte blauw- en minttinten. Of misschien pak je het wel groter aan en gooi je de indeling compleet om.

Zolder slaapkamer
Summer Interior via Shutterstock by JasminkaM
Slapen onder een schuin dak

Langere dagen geven je alle tijd om te verven en met meubels te schuiven. En stel dat je een groot huis hebt, dan kun je misschien zelfs een stapje verder gaan en de slaapkamer verplaatsen naar de zolder. Wat is er nu romantischer dan slapen onder de schuine daken met zicht op de wolken? Toegegeven; het kan daar hartje zomer wel warm worden en soms zelfs benauwd, maar gelukkig is tegenwoordig een goede airco installatie prima betaalbaar en erg zuinig. Zo houd je het daar toch heerlijk fris en koel.

Zolder slaapkamer
Via Shutterstock by PlusONE
Charme van zolderbalken

Net als bij oude huizen is het bij een zolderrenovatie erg mooi om de schuine houten balken in het zicht te houden. Het maakt de ruimte optisch hoger en het is de ideale plek voor hangplanten als tropisch accent. Ben je fan van robuust en authentiek, laat dan de balken ongeverfd. Overigens moet je dergelijke houtconstructies wel goed checken op gaatjes en onderliggend zaagsel. Het kan duiden op actieve houtworm en je moet eerst deze boktor bestrijden om verdere aantasting te voorkomen. Is de ruimte klein, dan kun je het beste de balken wit verven waardoor alles nog ruimer oogt.

Natuurlijke materialen

Je zomerse inrichting maak je compleet met lichte kleurvlakken op de wanden, met daarbij hout op de vloer, wat heerlijk aanvoelt met blote voeten. Misschien bestaat jouw vloer wel uit originele houten planken die je kunt opschuren. Decoreer verder met natuurlijke stoffen; verwerkt in katoenen geknoopte kleden, linnen beddengoed, gehaakte spreien en luchtige, transparante gordijnen. Moet het ’s nachts donker zijn? Hang dan ook rolgordijnen of houten jaloezieën voor het raam. Die laten de zon overdag maximaal door en het teveel aan licht kun je er prima mee reguleren.

Zolder slaapkamer

Stylen met rotan en planten Om het geheel af te maken, zijn bamboe meubelen ook zo’n zomertopper. Voor kleine rotan tafeltjes of krukjes heb je altijd wel plek en ze staan geweldig met een fraaie groene plant erop. Je scoort ze vaak goedkoop bij de kringloop. Zo maak je van je slaapdomein echt een zomerse loungeplek. Inspiratie gekregen? Aan de slag dan maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }