Blogmutsen & Co #4 / A Little Rant

Posted 27/01/2016 by Sim's Cup Of Tea in Persoonlijk / 12 Comments

stones-1058365_960_720Het is weer woensdag en jullie weten wat dat betekent! Een nieuw artikel in samenwerking met de Blogmutsen & Co. Deze week was de opdracht: A Little Rant.

Je vraagt je nu zeker af wat dit precies inhoudt. Heel simpel: Even lekker klagen over dingen die je irriteren. Af en toe best lekker, toch? Iedereen heeft wel bepaalde dingen die hem/haar irriteren en een extra trigger tot ergernis zijn. Dat kunnen kleine dingen zijn, er is vaak niet eens veel nodig! Vandaag laat ik jullie kennismaken met mijn triggers.

1. Chauffeurs die geen knipperlichten gebruiken

Really?! Die dingen zijn niet zomaar aanwezig in je auto. Ze zijn er met een reden en die reden is, dat ik tijdig weet wanneer je besluit een andere richting te kiezen! Ik vind het vreselijk irritant als mensen geen knipperlicht gebruiken. Ik denk dat ik minstens 10 keer per rit wel een keer vloek op mensen die geen knipperlicht gebruiken! Het is maar goed dat ze me niet horen! 😉

2. Chauffeurs die bumperkleven

Ja, ik rijd in een 30km/u zone en daar rijd ik dus ook echt 30km/u. Sommige mensen snappen niet dat die beperking er met een reden is. Ik merk dat mensen steeds gejaagder rijden, zonder na te denken wat dit voor gevolgen heeft. Wij rijden elke ochtend door een woonwijk, om de file te vermijden, waar 30km/u aangegeven staat. Elke dag opnieuw zit er wel íemand achter ons die lekker ongeduldig is en dit aangeeft door bij mij op de achterbank te willen kruipen. Ik laat me dus echt niet opjagen en houd me netjes aan de snelheid. Had diegene maar via een andere weg moeten rijden, waar hij/zij sneller kan rijden.

3. Levensverhalen van anderen op Facebook

Tegenwoordig wordt Facebook door veel mensen gebruikt om hun frustraties te uiten of openlijk ruzie te maken. Ik snap best dat mensen een moment van uiting nodig hebben, maar moet dat echt op Facebook? Ik vind dat niet iedereen daar wat mee te maken heeft, dus zelf doe ik daar ook écht niet aan mee. Facebook is sowieso erg overrated wat mij betreft. Ik gebruik het tegenwoordig eigenlijk alleen nog maar voor mijn blog en alle leuke bloggroepen waar ik bij aangesloten ben. En af en toe een leuke status update.

4. Mensen die je aanstaren

Soms heb je dat, dan ben je ergens onbekend of nieuw en dan gaan mensen je onbeschaamd aanstaren. Het helpt niet eens als je terugkijkt, want het boeit ze niet. Ze blijven kijken! Wij hadden dit laatst in Parijs. Ik snap best als ze toeristen zien, dat ze nieuwsgierig zijn. Maar om ons van kop tot teen aan te blijven staren alsof we van Mars komen, sorry, dat gaat echt te ver! Dit gebeurt trouwens niet alleen in Parijs, ook gewoon ‘thuis’ heb je wel eens van die mensen die het nodig vinden om je even goed te inspecteren. Volgende keer vraag ik of ze een foto willen hebben, dan kunnen ze wat langer naar me kijken!

5. Mensen die met hun mond open eten

Zo vreselijk! Zit je ergens lekker te eten, kijk je om je heen en dan vallen je de schoenen uit van de tafelmanieren van sommige mensen. Het ergste is dat je het dan al gezien hebt. Met je mond open eten is wel één van de meest irritante dingen die mensen kunnen doen tijdens het eten. Maar ook mensen die heel erg luidruchtig eten. Moet dat? Ik hoef niet elke kruimel die jij kauwt te horen kraken! Als ik het dan ook één keer gehoord hebt, blijf ik het horen.

6. Traag internet

Sinds ik met mijn blog begonnen ben, zit ik dus letterlijk de hele dag aan de computer. Eerst de hele werkdag en dan ook in de avond nog. Als er iets is, waar ik me aan kan irriteren is het wel een trage internetverbinding. Dan ben ik lekker bezig en goed op dreef en dan is de internetverbinding ineens weg of niet optimaal. Wij hebben best lang slecht internet gehad en het werd steeds erger. Dat zorgde echt voor frustraties in de avonden!

7. Mensen die te laat komen

Ik ben altijd iemand geweest die punctueel is. Ik vind het niet meer dan normaal dat, wanneer je een afspraak maakt met iemand, je je houdt aan die afspraak. Natuurlijk kan het altijd zo zijn dat er wat tussenkomt dat voor vertraging zorgt, maar je kunt het altijd even laten weten. Wanneer er echter geen reden voor is, maar gewoon omdat mensen te laat zijn, dan begin ik me al te irriteren. Ook ik zorg dat ik me op tijd klaar ga maken en op tijd vertrek. Dus vind ik het niet meer dan normaal dat ik dat ook van de andere partij kan verwachten.

8. Lawaaierige buren

Wij wonen in een flat en dan weet je dat je meer hoort van je buren, dan wanneer je in een huis woont. Het kan altijd zo zijn, dat je iemand hoort praten of een televisie hoort. Het kan echter niet zo zijn dat ik hele gesprekken kan meeluisteren alsof ze naast mij op de bank zitten! Hier kunnen de buren er wel wat van. De hele dag hoor je niets en na 22H00 begint het eens tot leven te komen. Dat is toch niet normaal? Ik vind dat je rekening hoort te houden dat je met meerdere mensen in dit gebouw woont en iedereen een ander ritme heeft. Ik moet ‘s ochtends vroeg op, dus ik ga op tijd naar bed. Als ik dan nog 2 uur moet luisteren naar geschreeuw of luide muziek, dan komt het wel eens voor dat ik me laat ‘horen’. Ahum.

9. Leugens

Ik irriteer me niet aan mensen die liegen, maar ik heb een gigantische hekel aan mensen die liegen. Het is zoals het gezegde: ‘I’d rather have you hurt me with the truth, then comfort me with a lie’. Dit klopt als een bus. Er is nooit een geldige reden om te liegen. Als ik er achter kom dat iemand tegen me liegt, is het vrijwel ook gedaan voor me.

10. Koerierbedrijven die zich niet aan de afspraken houden

Je kent dat wel, een pakketje moet geleverd worden en je hebt de optie om op de website aan te geven wanneer jij dat wilt. Het is al heel wat dat we dat tegenwoordig kunnen aangeven, maar hey, ik vind het prima. Wat als je dit nou doet, thuis blijft en er komt niemand?! Inderdaad, dat is mij dus al een paar keer overkomen en ik zeg je, ik word er niet vrolijk van. We hebben sowieso wel wat last gehad met de post hier en tot het de volgende keer echt goed gegaan is, ben ik nog niet tevreden.

Zo, dat waren de puntjes van mijn little rant waarvan ik echt kan zeggen, dit zijn toch wel de meest irritante dingen!

Litte rants van de andere Blogmutsen!

Wat zijn dingen die jou echt irriteren?

Liefs,
Simone

Follow

12 responses to “Blogmutsen & Co #4 / A Little Rant

 1. Wat dacht je van koerierbedrijven waar je opeens moet bijbetalen voor je je pakket krijgt. En je kan niet pinnen. En nee ze hebben ook geen wisselgeld

  Mensen die met hun mond open eten geef ik secondelijm in de verpakking van lipgloss cadeau.

  • Ah ja dat is echt verschrikkelijk. Bij ons hebben ze het pakket zelfs een keer voor de deur gezet toen we niet thuis waren. Iedereen kon er gewoon met het ding vandoor. Ik was zo boos. Haha, die secondelijm. Geniaal!

 2. Ah wat heb je gelijk over liegen! Zo naar. Alhoewel ik het ook vaak genoeg meemaak dat ik juist rare blikken krijg omdat ik wel mijn ongecensureerde mening geef. Oh well.

  Ook moet ik zeggen dat bumperkleven ook een keerzijde heeft: mensen die te langzaam rijden op een eenbaansweg. Bij mijn ouders in de buurt (en op meer plekken) ligt een weg waar je tachtig mag rijden, maar mensen consequent 50 rijden, omdat ze niet goed opletten en dan kun je ook nog eens niet inhalen. Ja, hallo. Dan kan ik ook nog wel eens bumperkleefgedrag gaan vertonen, vooral omdat het daar altijd gebeurt. Frustrerend! Niet als iemand gewoon maximumsnelheid rijdt hoor 😉

  Te laat komen, kan ik helaas zelf ook wat van. Iedereen zijn slechte eigenschappen dan maar.

  En wat de buren betreft….muziek of een TV is één ding, maar mijn huisgenootjes konden de buurman seks horen hebben!

  Nuja, gelukkig zijn alles wat je noemt slechts kleine frustraties. We komen er wel overheen!

  Liefs,

  • Ja mensen vinden een eerlijke mening ook niet altijd fijn, maar uiteindelijk wennen ze daar aan en weten ze wel wat ze aan je hebben. En inderdaad, bumperkleven heeft zeker een keerzijde, maar toch doe ik het niet. Het is gewoon te gevaarlijk en je brengt er mensen mee in gevaar. Ik sein dan liever even met de lichten ofzo. Dan snappen ze de hint meestal ook wel. Haha die buren, verschrikkelijk. Dat heb ik ooit één keer gehoord en toen heb ik heel snel mijn raam dicht gemaakt. Dan maar in een sauna slapen, haha.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.