Blogmutsen & Co #8 / Wat heb ik geleerd van bloggen?

Posted 24/02/2016 by Sim's Cup Of Tea in Persoonlijk / 11 Comments

geleerd van bloggen

Developing your blog is a balancing act between appeasing current readers and reaching out to new ones.”

In deze editie van de Blogmutsen & Co praten we over wat we hebben geleerd van bloggen. Op 6 mei 2016 plaatste ik mijn eerste artikel. En als ik nu terug kijk op die periode, kan ik toch wel zeggen dat ik een aantal dingen heb geleerd. En dat is het mooie ervan. Je leert elke dag wel iets nieuws! Deze dingen heb ik in ieder geval geleerd van bloggen:

Goede hosting is belangrijk

In het begin koos ik voor een gratis WordPress site. Ik wilde eerst kijken of het wel echt bij me paste en of het iets was wat ik zou kunnen volhouden. Na een zeer korte tijd irriteerde me dit al. Ik kon zo weinig zelf aanpassen. En daar houd ik al niet van. Binnen no time kocht ik een eigen domein en een goedkope hosting. Achteraf bleek die goedkope hosting duurkoop te zijn. Mijn site lag er om de haverklap uit en de klantenservice was echt dramatisch. Sinds ik ben overgestapt naar Antagonist, ervaar ik geen problemen meer. Top hosting dus!

Fotograferen

In het begin dacht ik echt. Dit gaat mij nooit lukken! Ik vond mijn foto’s te lelijk en gebruikte dus alleen maar stockphotos en screencaps. Als ik dan eens eigen foto’s maakte, deed ik dit met mijn iPhone, zonder extra belichting. Dit was dus niet ideaal. Uiteindelijk kocht ik een Canon 1100D en een softbox en leerde beter te fotograferen. Ze zijn nog niet enorm professioneel, maar ik zie wel een enorme groei. En daar ben ik enorm blij mee!

SEO + Google Analytics

Voordat ik met mijn blog startte, had ik geen idee wat SEO was. Ik had überhaupt geen idee dat het bestond. Via Blogaholic en andere blog hulpsites kwam ik al een heel eind! Ondertussen ben ik geen SEO en GA pro, maar ik weet wel voldoende om te kunnen bloggen.

Het kost tijd…

…enorm veel tijd zelfs! Buiten mijn fulltime baan (40 uur per week), ben ik nog 30+ uren per week bezig met mijn eigen blog. Daarnaast schrijf ik ook nog 4 artikelen per week voor Sassy & Chic. Ondanks dat het veel van mijn tijd opslokt, vind ik het nog steeds helemaal geweldig. Een soort van verslaving denk ik dan. Ik geniet enorm van de leuke reacties die iedereen achter laat. Ook al reageer ik door tijdgebrek niet meer elke dag, ik lees ze allemaal!

De ideeën komen vanzelf

Toen ik startte met mijn blog had ik wel enkele ideetjes. Maar ik was zo enorm bang dat ik op een gegeven moment niet meer zou weten waar ik over zou moeten schrijven. Gelukkig is dat nog nooit voorgekomen. Omdat je continu schrijft en op de hoogte blijft van alle nieuwtjes, is er altijd wel iets om over te schrijven. Ik heb pas één keer een kleine blog dip gehad. Maar dat was eigenlijk niet zozeer doordat ik geen inspiratie meer had. Het was enorm druk op het werk, waardoor ik in de avond zo kapot was, dat het gewoon even too much was. Herkent iemand dat?

Social Media is enorm belangrijk

Als je gezien wilt worden, is Social Media je beste vriend. Ik merk het echt wel in de aantallen, als ik eens minder op de Social Media kanalen zit.  Sowieso is het in het begin dè manier om je blog aan de wereld te presenteren. Hoe weten de lezers anders dat je bestaat?

Dat je door bloggen nieuwe mensen leert kennen

Een aantal online, maar een aantal ook offline. Samen met een aantal andere bloggers zit ik in een Whatsapp groep voor bloggers. En dat is echt enorm gezellig. Het zijn stuk voor stuk lieve meiden en we hebben zelfs al een date gepland staan. Dit had ik een jaar geleden nooit gedacht! We helpen elkaar waar we kunnen en ik hoop echt dat we nog lang samen verder kunnen bloggen!

Artikelen van de andere Blogmutsen!

Nicky FemkePatriciaLotte

Wat heb jij geleerd van bloggen?

Liefs,
Simone

Follow

11 responses to “Blogmutsen & Co #8 / Wat heb ik geleerd van bloggen?

  1. Vandaag jouw mooie blog ontdekt en wat knap dat je dit naast een full time baan er bij doet! Ik vind vooral de SEO gedeelte nog een beetje lastig, even jouw link bekijken dus.

  2. Leuke blogpost weer! Ik ben zelf enkele weken geleden begonnen met bloggen, dus ik zit nog in mijn ‘gratis’-fase, haha. Ik ben me al zeker bewust van alle tekortkomingen en weet dat ik over zou moeten stappen naar een eigen domein met goede hosting, maar wil eerst nog even wat verder experimenteren 🙂 Ook het foto-gedeelte herken ik.

  3. Zo herkenbaar. Ik blogde eerst ook op een gratis hosting. Nu heb ik een betaalde en dat is iets fijner. Een eigen domeinnaam staat ook professioneler. Leuk dat je ook zelf je foto’s maakt, dat doe ik ook.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.