Personal update: Op zoek naar een passende thuisstudie of computercursus!

Sinds een aantal weken denk ik er over na om een thuisstudie of computercursus naast mijn fulltime baan te gaan doen. Ik struinde het internet af, maakte een aantal beroepskeuzetesten en bedacht me goed wat ik nu echt leuk zou vinden en welke richting ik op zou willen gaan. Zo gezegd, zo gedaan. De volgende stap is het uitzoeken van de juiste studie!

computercursus
Studiekeuze

Laat ik allereerst voorop stellen dat ik niet van plan ben om jarenlang te studeren, stage te lopen een dik diploma op zak te hebben. Ik ben 32 en heb een fulltime baan als incident specialist bij een groot telecommunicatiebedrijf. Omdat de rekeningen ook gewoon betaald moeten worden, wil ik niet minder dan 40 uur gaan werken.

Een thuisstudie of computercursus moet dus te goed te combineren zijn met mijn dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor vallen volledige MBO- en HBO-opleidingen dus al af. Ik kan geen 6 maanden stage lopen of nog eens 30+ uren per week studeren. Althans, ik wil ook nog graag een leven hebben.

Studierichting

Omdat ik regelmatig bezig ben met bloggen, fotograferen en fotobewerking via Photoshop, lijkt het me leuk om een studie te doen die hier op aansluit. Op dit moment koop ik WordPress thema’s als ik mijn lay-out wil veranderen. Logo’s maken? Dat lukt me zelf nog niet op professioneel niveau. Wat als ik zelf nu eens al deze dingen zou kunnen ontwerpen? En wat als ik dit ook nog eens op professioneel niveau voor anderen zou kunnen doen? Dat lijkt me enorm gaaf! Verder spreekt gamedesign me ook enorm aan. Mijn gedachten gingen dus al snel uit naar een Media en Vormgeving opleiding. Omdat ik graag zelf als freelancer of met mijn eigen bedrijf aan de slag wil, vind ik een kort MBO-programma voldoende. Zo hoef ik geen stage te lopen en krijg ik doelgerichte kennis van dit vak.

Computercursus

Een andere optie die ik zou kunnen kiezen is het volgen van een computercursus. Deze zijn betaalbaar, je kunt in je eigen tempo studeren en je behaalt ook nog eens een diploma of getuigschrift, waarmee je aan de slag kunt.

Cursussen die ik graag zou volgen:

  • Apps maken
  • Eigen webshop starten
  • Game Designer
  • Photoshop
  • Grafisch Vormgever
  • Indesign
  • Illustrator
  • Webdesign

Je ziet dat deze allemaal overeen komen met een studie ‘ Media en Vormgeving’. Ik twijfel nu dus enorm tussen gerichte cursussen volgen of een kort MBO-programma met erkend diploma.

Wat zou jij doen, een computercursus of een kort MBO-programma?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }