10 dingen waar ik niet zonder kan!

dingen waar ik niet zonder kan
10 dingen waar ik niet zonder kan… Dat vind ik aan de ene kant best een pittig statement, want als ik er goed over nadenk, zijn we zo verwend, dat we alleen maar denken dat we niet zonder deze dingen kunnen…

Ik beantwoord deze opdracht even vanuit een verwend perspectief. Dat maakt het toch net even iets makkelijker! Als ik deze zou beantwoorden zonder te denken aan alle luxe die we gewend zijn, kom ik uiteindelijk alleen op eerste levensbehoeften uit. Die gelden uiteraard niet alleen voor mij, maar voor iedereen…

 Dierbaren

Toch wel met stop op nummer één. Als je geen dierbaren om je heen hebt, wordt het erg moeilijk om nog ergens van te kunnen genieten. Althans voor mij. Ik zou niet weten wat ik zonder ze zou moeten en ik kan me er niks bij voorstellen als ze er niet meer zouden zijn!

Princess & Toby

Mijn lieve, kleine, eigenwijze terrorkat Princess, die langzaam maar zeker steeds rustiger wordt. Dat werd eens tijd, haha. Toen ze jonger was, vond ze het enorm leuk om alles kapot te maken. Dat is gelukkig een stuk minder geworden. Ondanks dat, kun je haar voor geen goud missen. En dan Toby, niet mijn hondje, maar zo voelt het wel. Het liefste hondje dat ik ooit in mijn leven gekend heb. En ik hoop dat hij nog heel lang bij ons is.

Apple producten

Deze voeg ik even allemaal samen, want in principe komt het op hetzelfde neer. Internet, apps, bloggen, spelletjes spelen, de weg of informatie opzoeken of contact met vrienden onderhouden. Het is gewoon verdomd handig allemaal en ik ben blij dat deze items bestaan. Ik zou dan ook echt niet meer zonder kunnen.

Reizen

Ja, ik weet het… deze komt in bijna elk lijstje voorbij, maar ik kan het niet helpen. Ik zou er niet aan moeten denken dat ik nooit meer op reis of op vakantie zou kunnen gaan. Even ontsnappen aan het echte leven, de realiteit. Hoe zou je anders moeten bijkomen van het drukke werkleven?

Entertainment

iPad games, Mac/PC games, boeken, series, muziek. I just can’t live without. Ik denk niet dat enige verdere uitleg nodig is. Ik zou me kapot vervelen als deze dingen er niet waren!

Onze auto’s

Aangezien Tasja en ik allebei een eigen auto hebben, zijn er twee in ons huishouden. Enorm handig, want tijdens reparaties zit je nooit zonder. Maar dat was m’n punt niet. Ik heb mijn rijbewijs pas (bijna) drie jaar, maar weet nu al dat ik NOOIT meer zonder kan. Ik haat OV, dus ik was echt enorm blij dat ik daar vanaf was. Verder is het gewoon enorm handig. Ik heb een behoorlijk aantal vriendinnen die niet in de buurt wonen en we gaan ook regelmatig op pad. Ik moet er niet aan denken dat ik dat allemaal op het schema van de bussen en treinen zou moeten doen. Like I said… verwend!

Stijltang

Als eens een ontplofte en pluizige poedel gezien? Zo zie ik er dus uit, indien ik mijn haar niet stijl. Als ik zo over straat zou lopen, zouden ze me opsluiten denk ik. Dus, ik ben heel blij met deze uitvinding. Helaas is het wel echt een rot klusje om bij jezelf te doen, dus ik ben ook heel blij met Tasja, aangezien zij altijd diegene is die mijn haar stijlt. Lucky me!

De zon

Het hoeft voor mij geen 30 graden te zijn hier in Nederland, maar als het zonnetje altijd zou schijnen, zou dat enorm fijn zijn. Mensen zijn vrolijker, je voelt je beter, krijgt een gezonde dosis vitamine D binnen en alles ziet er mooier uit. Als de zon nooit meer zou schijnen, zouden we het sowieso niet overleven, dus nee, ik kan niet zonder de zon. Als ik op een luiervakantie ben, vind ik 30 graden wel prima. Lekker bakken met een goed boek!

Een dak boven mijn hoofd

Ok, dit is een eerste levensbehoefte, maar vergeet niet dat niet iedereen op deze wereld een dak boven zijn/haar hoofd heeft. En eerlijk gezegd lijkt me dat verschrikkelijk. Ik moet er niet aan denken dat ik door weer en wind op straat zou moeten leven. Doe mij maar een lekker dekentje op de bank, heerlijk!

Gezondheid

Jup, ook zeker een eerste levensbehoefte, maar wat als je ineens niet meer gezond bent? Dat je niet meer zelf kunt beslissen wanneer je de deur uit gaat, wat je doet. Of dat je zodanig beperkt bent, dat je helemaal niets meer zelf kunt. Ook daar moet ik niet aan denken. Respect voor de mensen die sterk genoeg zijn om er toch het beste van te maken. Ik denk dat ik dat ook wel zou doen. Ik zou niet bij de pakken neer gaan zitten. Maar ik heb het nu dan ook over extreme gevallen. Denk aan geen benen of armen meer. Helaas gebeuren deze dingen en dat is echt verschrikkelijk.

Dit waren in ieder geval 10 van de belangrijkste dingen waar ik niet zonder kan denk ik. Ik vond het best een pittige vraag… want zoals ik al zei, op de eerste levensbehoeften na, zouden we eigenlijk zonder alles kunnen leven. Het is maar wat je gewend bent…

Dingen waar de andere blogmutsen niet zonder kunnen!

Waar zou jij echt niet zonder kunnen?

Liefs,
Simone

Delen:

4 Reacties

  1. 21/07/2016 / 03:46

    bij mij staat de zon absoluut op 1. Ik word namelijk heel chagrijnig zonder haha. Daarnaast natuurlijk ook familie en vrienden. En lekker eten, daar kan ik ook echt niet zonder.

  2. 20/07/2016 / 07:30

    Ohhh ja, gezondheid, een dak boven mijn hoofd, dierbaren en de zon. I agree. Ahhhh Princess de terrorkat :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }