De Disney Dilemma Tag

Disney Dilemma TagAll our dreams can come true, if we have the courage to pursue them.” — Walt Disney

Afgelopen week werd ik door Dalinka gevraagd om de Disney Dilemma Tag in te vullen. Helemaal leuk, want zoals jullie wel weten, zijn wij echte Disney hooligans! Omdat zowel Tasja als ik, dit helemaal geweldig vinden, hebben we besloten om de tag beide in te vullen. We hebben de antwoorden apart van elkaar ingevuld, dus ik ben erg benieuwd naar de verschillen en/of overeenkomsten. Het artikel zal daardoor wel wat langer zijn!

De Tag is overigens bedacht door Ricardo. Complimenten, want ik vind hem geniaal! Ik zie trouwens dat hij ook net als ons, dol is op sushi. Leuk om zo een nieuw blog te leren kennen! Nou, hier gaan we dan!

1. Elke dag een Disney film kijken of elke dag in een attractie in Disneyland moeten?

Simone: Dan kies ik ervoor om elke dag een Disney film te kijken. Ik ben dol op Disneyland, maar laten we eerlijk zijn. De attracties zijn niet het beste wat het park te bieden heeft. Het is het totaalplaatje, de sfeer en de magie, maar voor attracties kun je beter naar een ander pretpark gaan. En als ik er elke dag in zou moeten, zou de magie snel weg zijn. Laat mij maar lekker één keer per jaar richting Parijs rijden…

Tasja: Ok, we beginnen makkelijk: elke dag in een attractie in Disneyland moeten. Want dat betekent dat ik dichtbij Disney moet gaan wonen, anders wordt dat wel heel lastig. Dichter bij Disney is alleen maar goed! Als je dan toch elke dag naar Disney moet, kun je daar ook een Disney film kijken! Het mooie theater daar speelt elke dag een Disney film. Deze keuze was dus makkelijk. (Commentaar Simone: Ugh, ik wil echt niet in Frankrijk wonen!)

 
2. Een giftige appel eten of je prikken aan het spinnewiel?

Simone: Mmm, ze zorgen er beide voor dat je niet dood gaat, maar in een diepe slaap belandt. Echter denken de dwergen dat Sneeuwwitje dood is, omdat ze niet weten dat ze schijndood is. In het verhaal van Doornroosje weet iedereen dat de blauwe fee de vloek verzacht heeft en dat ze in een diepe slaap valt tot een prins haar wakker kust. Ik kies dus voor het spinnewiel. Minder drama voor de mensen om je heen en ze weten dat ze een knappe man op je af moeten sturen. Win-win!

Tasja: Prikken aan het spinnewiel dan maar. Giftige appels zijn niet mijn ding. De manier waarop Sneeuwwitje ‘out’ ging t.o.v Doornroosje heeft ook wel met mijn keuze te maken. Wanneer je met Disney opgroeit, weet je niet beter dan appels te vermijden, toch? 😉

3. Deze film mag je never nooit meer kijken: Kies je 101 Dalmatiërs of Pinokkio?

Simone: Ik moet eerlijk bekennen dat het me niet veel uitmaakt, want dit zijn niet twee van mijn favoriete Disney films. Dat maakt de keuze een stuk eenvoudiger. Maar als ik echt zou moeten kiezen, ga ik voor Pinokkio. Dan vind ik de Dalmatiërs toch net iets leuker!

Tasja: Ik heb beide films al heel lang niet meer gezien. Dus als ik terug denk aan de films kies ik ervoor om Pinokkio niet meer te zien. De 101 Dalmatiërs vond ik echt een leuke tekenfilm! Toen de verfilming volgde, vond ik deze even geweldig! Cruella mag dan misschien de villain zijn, ik vind haar echt wel geweldig!

4. Alles in ijs kunnen veranderen zoals Elsa of de magische krachten van de goede Feeën?

Simone: Sorry Elsa, ik vind jou uiteraard veel leuker, maar ik ben een echte koukleum. En wat moet ik met al dat ijs? Nee, dan kies ik toch voor de magische krachten van de goede Feeën. Ik denk dat ik daar meer aan zal hebben.

Tasja: Ondanks dat ik Elsa haar kracht wel echt vet vind, ga ik toch voor de krachten van de goede feeën. Objecten tot leven brengen, mensen in slaap toveren, vliegen en ga zo maar door. Dat zijn er een heleboel! Dus als ik dan toch moet kiezen ga ik all-in!

 
5. Voor altijd als Donald Duck praten of altijd Let It Go uit Frozen zingen?

Simone: Easy… Let it goooooooooo! Dat doe ik sowieso al regelmatig, dus dat kan er ook nog wel bij. En als ik als Donald Duck praat, verstaat niemand me meer. Nope, dat is niet heel handig.

Tasja: Donald Duck is ge-wel-dig. Al denk ik dat het moeilijk praten wordt, aangezien ik dan de hele tijd met mezelf moet lachen. Ik kies voor Let it go. Frozen is echt wel één van mijn favoriete Disney films en ik geloof dat Simone en ik dit liedje een periode lang echt elke dag in de auto luisterden (en meezongen!). Het is ook gewoon een geweldig nummer.

 
6. Jij bent de slechterik. Ben je Frodo uit de klokkenluider of Jafar uit Aladdin?

Simone: Oeh dan ben ik Jafar! Frodo kan ik me sowieso niet heel goed herinneren. Ik heb de klokkenluider niet heel vaak gezien. Misschien toch nog maar eens kijken. Anyway, Jafar dus! Lekker machtig!

Tasja: Jafar! Ik wil een pratende, raadgevende papegaai! Haha, Jafar is zo slecht! Van de tekenfilms uit die periode, is hij de beste slechterik die er is.  Het feit dat hij als geest in een lamp terecht komt, laat ik even achterwege (lijkt me een beetje krap!). En die staf, om mensen te hypnotiseren, is ook niet verkeerd.

 
7. Voor altijd op repeat in je hoofd: It’s a Small World of Supercalifragilisticexpialidocious?

Simone: Wow, die gedachte maakt me nu al helemaal gek. Ik denk dat je me na 24 uur al weg kunt dragen in een dwangbuis. It’s a small world is leuk, zolang je in Disneyland bent. En Supercalifragilisticexpialidocious is leuk om te Singstarren, maar voor altijd? Save me! Maar ik ga dan toch voor Supercalifragilisticexpialidocious. Daar zit tenminste nog iets meer tekst in.

Tasja: Makkelijk! Mensen die me goed kennen weten dat ik (bijna) elk woord uit het liedje van Mary Poppins uit mijn hoofd ken. Ik vind de film helemaal geweldig en het liedje ook. It’s a small world was leuk bij de eerste keer in deze attractie. Daarna, ronduit irritant!

8. Welke Disney prinses kies je?: Pocahontas of Merida

Simone: Pocahontas vond ik een erg leuke film, maar het trekt me niet zo als andere Disneyfilms. Brave heb ik nog nooit gezien, shame on me! Ik denk dat ik die snel eens ga kijken. Maar… ik ken Merida wel via Once Upon A Time! Dat Schotse accent! Dat is toch geweldig? Ik kies dus ook voor Merida. Pluspunt: Ik ben goed met pijl en boog…

Tasja: Merida! Ze is niet het typische meisje waarvan je denkt dat zij een prinses zou zijn. Ze is tegen alle tradities, niet bang om haar vader tegen te spreken en ze is ook grappig! Ook ziet ze er gewoon cool uit met dat krullend haar. Schattig uiterlijk, maar stille waters hebben diepe gronden.  Ik heb Brave maar één keer gezien, net zoals Pocahontas. Brave vond ik in ieder geval een leukere film!

9. Je stem weggeven aan Ursula en nooit meer praten of altijd struikelen over je te lange Rapunzel haar die je niet mag afknippen?

Simone: Is dit een dilemma? Wie wilt er nu liever zijn stem kwijt zijn als struikelen over lang haar? Laat mij maar lekker struikelen, I don’t care. En er bestaat ook nog zoiets als elastiekjes, toch? Of is dat valsspelen? Anyway, ik kies zeker voor het lange haar!

Tasja: Uhm, struikelen dan maar? Niet kunnen praten lijkt me zó vervelend. Ik mag het dan misschien niet afknippen, maar er wordt niets gezegd over invlechten. Als dat ook niet mag, zou ik het gewoon rond mijn lijf binden. Daar is het toch lang genoeg voor en met Disney kan het allemaal!

 
10. Je favoriete Disney film nooit meer zien of je favoriete Disney song nooit meer luisteren?

Simone: Poeh, dat wordt al ietsje moeilijker. Ik vind het heerlijk om de films te kijken, maar een lekkere Disney sing-a-long tijdens een lange rit is ook nooit verkeerd. Ohhhh, wacht, stom! In de films hoor je de liedjes ook. Dus no issue here mensen. Ik kies voor de films en luister dus nooit meer naar de songs. Wel jammer van de autoritten.

Tasja: Nou, de moeilijkste vraag als laatste? Ik probeer de vraag even op mijn manier te interpreteren. Ik luister nooit meer naar mijn favoriete Disney nummer. Dus ik kijk wel nog mijn favoriete Disney films. Daar komen wel gewoon liedjes in voor en er staat niet dat ik deze liedjes moet skippen tijdens die films, dus… Easy way out? Haha. Als het niet op deze manier zou mogen, dan ga ik voor hetzelfde hoor.

 

Haha, we hebben serieus maar één vraag anders beantwoord. Dat is toch niet normaal? Alhoewel ik graag vaker in Disneyland zou willen zijn, wil ik de magie bewaren en dit niet dagelijks doen. Sorry, Tasja!

Ik ga niemand taggen, want ik heb werkelijk geen idee wie het leuk zou vinden om deze over te nemen. Ik zou het wel erg leuk vinden als jullie dit zoveel mogelijk doen, want ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden. Vergeten jullie dan niet om de maker van de Tag te vermelden?

Zo, wij gaan een Disney film kijken. Enjoy your day people, bijna weekend!!

Zou jij liever elke dag een Disney film kijken of in een Disney attractie gaan? Let us know!

Liefs,

Tasja & Simone
Follow

3 Reacties

 1. 06/05/2016 / 19:19

  Leuk ingevuld zeg, zo samen!
  Ik ga een vermelding doen op de speciale pagina!

  Grappig dat jullie beide bijna dezelfde keuzes zouden maken!

 2. 06/05/2016 / 11:39

  Heel leuk dat jullie hem allebei hebben ingevuld! Ik moest wel even lachen om Tasja haar antwoord om het lange haar om je lichaam te binden in combinatie met het gifje. Goed gevonden haha.

 3. 06/05/2016 / 06:03

  Haha alleen die ene vraag anders beantwoord. Ik ga in dat antwoord met jou mee Sim. Jullie heb de tag leuk ingevuld :-)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }