Mijn doelen voor 2020 opgesteld!

Posted 29/11/2019 by Sim's Cup Of Tea in Persoonlijk / 21 Comments

Nog een dikke maand en het jaar is weer om. Ik doe niet echt aan goede voornemens, maar heb wel besloten om een aantal doelen voor 2020 op te stellen. Door deze doelen op te schrijven en te plannen wil ik ervoor zorgen dat ik hier ook echt mee aan de slag ga.

Doelen voor 2020
Goal, Plan, Action via Shutterstock by HAKINMHAN
Doelen voor 2020

Om mijn doelen voor 2020 te bereiken ben ik sinds enkele maanden de Purpuz Planner 2019 aan het testen. Daar zal ik later nog een uitgebreid artikel over schrijven. Ik zal jullie eerst meer vertellen over de doelen die ik voor mezelf opgesteld heb.

Fotocursus Vink Academy afronden

Afgelopen weekend heb ik de online fotocursus Nooit meer op de automatische stand fotograferen van Vink Academy aangekocht. Ik heb even getwijfeld, omdat het best prijzig is. Toch denk ik dat ik hier heel veel uit kan halen en van kan leren. Deze wil ik in het eerste half jaar van 2020 afronden.

Nog meer sparen

Ik ben redelijk goed in sparen en zorg dat ik altijd een buffer heb. Toch denk ik dat het nog beter kan. Ik let er bijvoorbeeld nooit echt op of ik wel goedkope energie heb of andere kosten, zoals verzekeringen, kan verlagen. Buiten het feit dat goedkope energie een voordeel is, wil ik ook gaan kijken om groene energie te nemen. Volgens energiedirect.nl zijn zij de al jaren de beste als het om goedkope energie gaat en ze hebben ook groene energie, dus daar wil ik me meer in verdiepen, zodat ik weer wat meer geld overhoud voor leuke dingen.

Ook wil ik allerlei abonnementen, (zoals Netflix en Videoland) en loterijen die ik maandelijks betaal nog eens goed bekijken en me afvragen of ik ze wel echt nodig heb en gebruik. Niet dat ik ooit afstand zou kunnen doen van Netflix, but you get the point!

Dit alles uiteraard met een reden. En daar gaat mijn volgende doel over!

Golden Gate Bridge
Golden Gate Bridge via Shutterstock by ESB Professional
Rondreis door West-Amerika

Deze droomreis staat echt al jaren op mijn bucket list en ik moet er nu eens echt werk van gaan maken. Waarschijnlijk is dit wel pas aan het einde van 2020, maar ik wil het wel al gaan voorbereiden. Mijn beste vriendin heeft al enorm veel reizen door de Verenigde Staten gemaakt en heeft van elke reis een prachtig fotoboek en kent alle tips, tricks & hotspots van buiten. Dus mijn doel is om samen met haar te gaan kijken hoe ik mijn reis het best kan gaan plannen! #travelgoals

Blog en Social Media

Het afgelopen jaar was redelijk hectisch en dat was ook te zien aan mijn blog. Er kwamen minder artikelen online, ik plaatste weinig foto’s op Instagram en voor promotie had ik al helemaal geen puf. Met als resultaat dat de unieke bezoekers per maand zijn gedaald. Hier wil ik dus echt weer meer tijd in gaan investeren. De motivatie is weer helemaal terug, dus ik verwacht dat dat wel goed gaat komen. Een aantal dingen die ik wil inzetten om dit doel te behalen zijn:

  • Leren hoe Pinterest werkt en dit beter inzetten om zo meer bezoekers naar mijn website te halen
  • Dagelijks een Instagram post plaatsen, ook als ik niet op reis ben. Indien iemand tips heeft voor als je door je reisfoto’s heen bent, let me know!
  • Een nieuw WordPress thema kopen en installeren en mijn site updaten
  • Meer verdiepen in SEO
  • Oude artikelen updaten of verwijderen

Ik realiseer me dat dit behoorlijk veel doelen zijn, maar ze hebben wel allemaal met elkaar te maken. Zo zet ik mijn reis bijvoorbeeld weer in om te oefenen met fotograferen en om over te bloggen. Win win!

Welke doelen voor 2020 heb jij voor jezelf opgesteld?

Doelen voor 2020

21 responses to “Mijn doelen voor 2020 opgesteld!

  1. Die reis naar Amerika staat ook bij ons op het lijstje! Wij willen graag 10 dagen naar de westkust en dan doorvliegen voor 10 dagen oostkust. We gaan met de kinderen, dus dat wordt ws ook veel pretparken bezoeken

  2. Niet specifiek voor 2020, ik maak doelen als het moment er klaar voor is, niet omdat er een nieuw jaar is! πŸ˜‰ Mijn huidige doel is vooral meer structuur te krijgen tussen al mijn verschillende jobjes en studies, want het is te veel.

  3. Frederique

    Ik heb niet echt doelen of goede voornemens, al vind ik het wel slim om eens per jaar inderdaad te kijken naar abonnementen/Netflix/loterijen. Verder zou ik willen verhuizen naar een fijner huisje en hoop ik wat meer tot rust te kunnen komen en meer op mijn gezondheid te kunnen letten maar ik ben heel erg van leven van dag tot dag.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.