Mijn droomjobs!

droomjobs
Als ik uit alle banen van de hele wereld mocht kiezen en er ook nog eens goed in zou zijn, dan zijn dit mijn droomjobs!

Auteur

Dit lijkt me absoluut iets waar ik nooit goed in zou zijn. Ik vind het enorm knap dat mensen boeken kunnen schrijven. Want waar begin je? Hoe zorg je ervoor dat het verhaal uiteindelijk samenhangend is en dat de rode draad klopt? En dan denk ik nog niet eens aan een reeks. Ik heb echt respect voor mensen die dit kunnen! En het lijkt me heerlijk als ik dit zelf zou kunnen. Lekker wegdromen in je eigen fantasiewereld en dit op papier zetten, zodat andere kunnen meegenieten van deze wereld.

Actrice

Of ik hier goed in zou zijn? Twijfel… ik kan denk ik wel een beetje acteren als het moet, maar huilen op commando lijkt me toch lastig. Hier in Nederland zou ik het sowieso niet willen. Dan wel meteen in Hollywood of course. En dan het liefst in een serie als PLL of the Vampire Diaries. Ja, dat lijkt me wel wat!

Stand-In

Mocht actrice nu echt niet gaan werken, dan wil ik ook wel een stand-in zijn. Het duurt soms uren voordat de cameramensen de belichting en dergelijke in de juiste positie geplaatst hebben. Uiteraard zijn de bekende acteurs en actrices te duur en te druk bezig om continu op één plek te blijven staan. Hiervoor worden dus stand-ins ingehuurd. Iemand met dezelfde looks neemt de plaats in en zorgt ervoor dat iedereen door met zijn werk kan. Op deze manier krijg je dus wel alle Hollywood action mee.

Forensisch wetenschapper

En dan zoals Abby van NCIS of agent Patterson van Blindspot. Ja! Dat lijkt me echt helemaal geweldig. Dingen uitzoeken, profileren, het buitenteam van binnenuit aansturen en zo zorgen dat terroristen en criminelen opgespoord en gepakt kunnen worden. Enorm spannend dus.

Patterson

Game designer

Steeds als er een nieuw spel op de markt komt denk ik… dat had ik toch ook wel kunnen bedenken? Waarom komt zoiets nu niet in mijn hoofd op. Zoals Candy Crush bijvoorbeeld. Dat is gewoon geniaal. De bedenker hiervan lacht zich vast helemaal kapot. Als ik het spel dan ook nog eens zelf zou kunnen ontwerpen, zou ik helemaal gelukkig zijn. Hoe gaaf moet dat wel niet zijn? Jij creëert iets, het wordt een hype en de hele wereld speelt ermee.

Fotografe

Wat zou ik toch graag een professionele fotografe willen zijn. En dan geen fotograaf die een winkel heeft en pas- en portretfoto’s van mensen maakt. Nee, dan zou ik (uiteraard!) een reisfotografe willen zijn. De mooiste plekken ter wereld bezoeken en er ook nog eens betaald voor krijgen? I’m in! Ach wie weet, wordt ik er ooit nog beter in…

Waterglijbanen tester

Wist je dat deze baan écht bestaat? Er zijn hier wel pas een aantal banen op de wereld van, maar het bestaat dus wel. Ongelofelijk. Ik reis de wereld wel rond om nieuwe waterglijbanen te testen hoor, geen probleem. Reizen, zon, zee en strand? Here I come!

Netflix Tagger

Deze baan staat me toch op het lijf geschreven? Helaas is deze in Nederland nog niet beschikbaar gesteld en zoeken ze wel steeds mensen die het een en ander van de film-industrie afweten of een soortgelijke opleiding gedaan hebben. Je krijgt altijd als eerste alle nieuwe Netflix originals te zien en aan de hand daarvan tag je de series, zodat ze in de juiste categorie terecht komen. Zo zorg je ervoor dat mensen relevante aanbevelingen terugzien in hun Netflix account. Bijvoorbeeld: Je kijkt naar the Vampire Diaries en dan krijg je een suggestie voor the Originals. Ik wil dit!

Droomjobs van de andere Blogmutsen

Ik weet zeker dat we dit keer hele verschillende artikelen te zien krijgen. Althans, dat  is mijn gedachte. Ik ben enorm benieuwd naar de stukjes van de andere mutsen. Kijken jullie daar ook even?

Wat zijn jouw ultieme droomjobs?

Liefs,
Simone

5 Reacties

 1. 24/08/2016 / 21:37

  Fotografe… daar zou ik denk ik het geduld niet voor hebben. Als ik een foto maak, dan moet het gewoon vrij makkelijk gaan en ik er vooral niet al TE veel moeite voor hoeven doen. Al probeer ik dat toch wel steeds meer te doen voor mijn blog nu haha.

  Van jouw jobs zou ik denk ik kiezen voor auteur. Ik heb natuurlijk wel twee gedichten bundels uitgebracht, maar of ik echt een samenhangend verhaal zou kunnen schrijven… Ik weet het niet.

  • 04/09/2016 / 09:01

   Ja dat dacht ik in het begin ook, maar ik vind het nu heerlijk om foto’s te maken. Ik baal alleen dat ik het nog niet zo goed kan. Een samenhangend verhaal schrijven lijkt me ook enorm pittig.

 2. 24/08/2016 / 11:17

  Fotografe, auteur en netflix tagger, Ja die lijken mij ook wel wat 😀

 3. 24/08/2016 / 07:03

  Jaaaaaa leuke banen! Ik heb ook ietsjes meer ‘out of the box’ gedacht, lees totaal onrealistische banen haha! Netflix tagger is tof he!

 4. 24/08/2016 / 06:57

  Leuke post! Auteur lijkt me ook wel wat. Haha, glijbanen tester, grappig. Ik zou ook wel wat met fotografie willen doen. Of meubels mooi opknappen en verkopen en allerlei leuke woonaccessoires zelf in elkaar knutselen. Lijkt me ook wel wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }