Blogmutsen & Co #44 / De belangrijkste eigenschappen van een goede vriendschap!

Posted 16/11/2016 by Sim's Cup Of Tea in Persoonlijk / 3 Comments

eigenschappen van een goede vriendschap
Via Shutterstock

De belangrijkste eigenschappen van een goede vriendschap zijn hoogstwaarschijnlijk voor iedereen anders. Vandaag in Blogmutsen & Co, bespreken we de eigenschappen die wij belangrijk vinden!

1. Eerlijkheid

Je hoeft uiteraard niet alles te vertellen als het om je eigen persoonlijke dingen gaat, maar… lieg er zeer zeker niet om. Want dat komt je vriendschap op den duur niet ten goede. Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel! En dit is in 99% van de gevallen ook echt zo. Meestal wordt één leugen nog wel geaccepteerd. Een tweede misschien ook, maar daarna toch echt niet meer. Vraag je dus altijd af: Is de leugen het waard om je vriendschap op het spel te zetten?

2. Humor

Met een goede vriend(in) moet je kunnen lachen, gieren en brullen tot de tranen over jullie wangen rollen. Uiteraard hoeft dit niet altijd zo te zijn. Als je een goede vriendin hebt, zal deze je ook accepteren, indien je even een slechtere periode hebt en niet altijd vrolijk bent.

3. Een luisterend oor

Op die momenten dat één van de twee even niet lekker in zijn/haar vel zit, is het fijn als de ander een luisterend oor kan bieden. Ze hoeven het probleem niet te kunnen oplossen, maar een knuffel of een goed gesprek kan al wonderen doen.

4. Dezelfde interesses hebben

Dit hoeft geen 100% match te zijn, maar iedereen weet dat het niet werkt als de één liever drie avonden per week gaat feesten en de ander liever knus op de bank ligt te Netflixen. Mochten jullie beide leuk vinden, dan kun je het natuurlijk lekker afwisselen. Dat is de ideale situatie. Maar ga geen dingen tegen je zin doen, alleen om de vriendschap te behouden. Daar schiet niemand iets mee op.

5. Waardering

Sta jij altijd klaar voor die ene vriendin, maar is dat andersom absoluut niet het geval? Dan kan dit nog wel eens botsen. Vraag je dan vooral af, waarom ben ik vriendinnen met deze persoon die er alleen is wanneer het haar uitkomt? En wanneer zij iets nodig heeft? Je hoeft niet dag en nacht paraat te staan, maar af en toe een blijk van waardering geven is niets mis mee.

Dit vinden de andere Blogmutsen belangrijk:

Wat vind jij de belangrijkste eigenschappen van een goede vriendschap?

Liefs,
Simone

 

3 responses to “Blogmutsen & Co #44 / De belangrijkste eigenschappen van een goede vriendschap!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.