Goede voornemens 2018 naar 2019?

Goede voornemens zijn soms een beetje overschat als je het mij vraagt. Toch maakte ik begin 2018 wel braaf een lijstje met goede voornemens voor 2018! Altijd leuk om even terug te lezen wat ik een jaar geleden van plan was en of het ook daadwerkelijk gelukt is om me er aan te houden. 

Goede voornemens
Via Shutterstock by 
Goede voornemens 2018/2019

In dit artikel over goede voornemens voor 2018 lazen jullie eigenlijk al dat ik niet echt een persoon ben die op 1 januari besluit om allerlei drastische maatregelen te nemen om mijn leven te beteren. Ik denk dat sommige dingen wel wat beter kunnen of dat ik bepaalde dingen vaker of minder vaak zou willen doen, maar daar blijft het dan ook bij.  Laten we even kijken aan welke voornemens ik me afgelopen jaar gehouden heb en welke niet.

Stoppen met roken

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen. Dit is een epic fail geworden. Een E-sigaret kopen was een stap in de goede richting, maar uiteindelijk is het me toch niet gelukt om alleen maar met een E-sigaret te roken. Wel is het me gelukt om (meestal) minder te roken. Ik doe nu langer met één pakje dan voorheen. Ik wil wel ooit echt helemaal overgaan op de E-sigaret en daarna helemaal stoppen. Ooit komt er een dag! 😉

Gezonder en gevarieerder eten

Dit is in bepaalde periodes heel goed gegaan, maar ook in bepaalde periodes helemaal niet. Ik probeer hier eigenlijk wel standaard op te letten, maar soms heb ik er even geen zin in of komt het niet lekker uit. Mijn voornemen is wel om zelf wat meer gerechten zonder pakjes en zakjes te gaan maken. Het internet staat vol met makkelijke recepten zonder pakjes, dus dat moet goedkomen!

Meer bewegen

Dat is er zeer zeker niet van gekomen het afgelopen jaar. Sporten is en blijft ‘niet mijn ding’! Wel probeer ik nu vaker een stukje te lopen tijdens de pauzes op werk. Dat mag nog wel ietsje meer worden.

Minder Red Bull drinken

Dit is zeer zeker geslaagd. Waar ik eerst nog een blikje Red Bull per dag dronk, zijn dat er nu nog maar 1 à 2 per week. Vaak zelfs minder.

Meer bloggen

Ook dit goede voornemen is geslaagd. Ik ben gestopt met dagelijks bloggen, omdat het met mijn full-time baan niet echt te combineren is. Anders blijft er weinig tijd over voor andere dingen die ik ook heel leuk vind. Ik blog nu alleen wanneer ik echt tijd, zin en energie heb. Het is en blijft een hobby en zo blijft het leuk!

Sparen

Sparen gaat nog steeds goed. Alhoewel ik in 2018 wel een flink bedrag uitgegeven heb aan een verhuizing. Ik probeer zo min mogelijk uit te geven aan dingen die ik niet nodig heb, zodat ik mijn rekening kan aanvullen voor mijn rondreis door Amerika.

Houd jij je altijd aan je goede voornemens?

3 Reacties

 1. 07/02/2019 / 20:02

  Ik maak toch vaak nog wel goede voornemens op de valreep, ook al ben ik er eigenlijk ook niet zo van. Wel leuk om zo terug te blikken op het voorgaande jaar. Ik heb ook wel wat van die epic fails gehad het afgelopen jaar en sporten is er daar zeker een van, haha. Ook gewoon niet mijn ding 😉

 2. 07/02/2019 / 17:28

  Ik maak al lang geen voornemens meer met een nieuw jaar. Komt toch niet goed bij mij, haha. Waar ik wel dit jaar aan meedoe is het Day Zero Project. Dacht dat ik nooit 101 doelen zou gaan vinden, maar het is gelukt. Hier heb ik nu 1001 dagen de tijd voor en voorlopig heb ik er nog zin in, haha.

 3. 07/02/2019 / 10:48

  Goed bezig hoor! Elke dag bloggen is inderdaad lastig te combineren met een fulltime baan, ik blog ook alleen maar als het mij uitkomt en dat bevalt prima.
  Ik heb vaak wel moeite met goede voornemens vasthouden: ik moet echt een doel hebben waar ik naartoe werk en wat mij motiveert. Gezond eten staat hier ook op de planning maar wij smokkelen ook wel regelmatig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }