Mijn goede voornemens voor 2018 + Kortingscode zodat jullie mee kunnen doen!

goede voornemens
Via Shutterstock

Ik ben niet echt iemand die per sé op 1 januari met goede voornemens start. Ik ben nu dus ook niet van plan om 1 januari al mijn (slechte) gewoontes direct overboord te gooien. Dit wil ik geleidelijk aan gaan doen. Maar wel allemaal in 2018! Buiten dingen die ik niet meer wil doen, heb ik ook goede voornemens over dingen die ik juist wél wil gaan doen!

Mijn goede voornemens voor 2018!

Stoppen met roken

Heel belangrijk deze! Ik ga er geen datum aan vastplakken, maar ik wil weer langzaam richting een eindpunt gaan werken. Afgelopen jaar heb ik zo’n 3 tot 4 weken geen geen eche sigaret gerookt. En dat beviel erg goed. Wel koos ik voor een e-smoker. Hiermee wil ik afbouwen, totdat ik helemaal geen nicotine meer binnen krijg.

Gezonder en gevarieerder eten

Dit vind ik soms best lastig tijdens drukke periodes. Ik kies dan snel voor iets makkelijks. Dat is meestal niet de meest gezonde keuze. Ik eet natuurlijk niet alleen friet en andere ongezonde dingen, maar de gerechten komen wel vaker uit een pakje. Dit zorgt ervoor dat we regelmatig hetzelfde eten en dat het niet het meest gezonde is. Mijn voornemen voor het aankomend jaar is, om een Marley Spoon box te testen. Voorheen maakten we wel eens gebruik van Hello Fresh, maar die vind ik niet meer heel bijzonder. Tijd voor iets nieuws dus!

Marley Spoon Box

Bij Marley Spoon kan ik kiezen uit 12 gerechten, de ingrediënten worden vers geleverd en je krijgt er een handig recept bij. Ideaal voor drukkere periodes of wanneer ik niet weet wat ik moet gaan koken.

Wil jij € 25,- korting op een Marley Spoon box? Bestel dan hier! → Korting is geldig t/m 31 maart 2018. 

Ik heb zelf al gespiekt en ze hebben in januari een aantal heerlijke gerechten voor ons klaarstaan. Ik denk dat ik dan voor deze drie gerechten zou gaan:

Appel spinaziestamppot met Gelderse rookworst en pastinaak
Chorizo met bonen en geroosterde groenten uit de oven
Oosterse courgettepannekoekjes met kokos-tomatensaus en cashews
Meer bewegen

Afgelopen jaar heb ik voor mijn doen best veel gesport. Helaas heb ik het niet volgehouden. De groepslessen die ik volgde waren goed, leuk en intensief, maar ik vond het niet prettig dat het altijd per sé op een bepaald tijdstip moest. Ik heb liever wat meer bewegingsvrijheid. Mijn voornemen voor aankomend jaar is om iets heel nieuws te proberen. Mijn vriend kwam op het leuke idee om samen te gaan squashen. Poging waard! Daarnaast willen we in januari met een aantal collega’s gaan skiën bij Snow World. Voor mij een primeur, maar het lijkt me enorm leuk! Kan ik ook eens op wintersport vakantie! 😉

Minder Red Bull drinken

Ik ben niet van plan om er mee te stoppen, want daar vind ik het te lekker voor. Maar elke dag één blikje is wellicht een beetje overdreven. Dus dat wil ik wel flink gaan minderen het komende jaar. Het is ten eerste niet heel gezond en ten tweede zal het ook niet helpen om in shape te blijven. Weg ermee dus. Of ja, gedeeltelijk dan…

Meer bloggen

Bovenstaande goede voornemens hadden allemaal met (slechte) gewoontes te maken. Er zijn ook een aantal andere dingen die ik wil bereiken aankomend jaar. In 2017 heb ik een ontzettende blogdip gehad. Dat kwam overigens niet door het bloggen, maar meer door persoonlijke omstandigheden, drukte en weinig tijd. Gelukkig is nu alles weer rustig en kan ik weer volop genieten van blogjes schrijven, foto’s maken en het internet afspeuren voor inspiratie.

Ik ga er overigens geen ‘moeten’ van maken. Het zullen dus geen vaste dagen zijn. Geen vaste planning. Dit moet en zal een hobby blijven, waar ik van wil genieten. Ik werk al 40 uur per week. Dit moet gewoon leuk blijven. Ik verwacht wel dat dit meerdere malen per week zal zijn. Dat is de afgelopen weken al weer goed gelukt!

Sparen!

Het afgelopen jaar was een duur jaar. Nieuwe auto, dingetjes in huis, mijn haarextensions (n.a.v. een verknipt kapsel, shoot me!) en een flinke rondreis door Andalusië. Het hakt er allemaal in. Gelukkig heb ik nog wel wat achter de hand, maar ik wil dolgraag een rondreis door Amerika maken, dus sparen is de boodschap! Dat moet wel lukken. Voorlopig (helaas) geen reisjes gepland. Er zal zeker een stedentripje gepland worden, maar verder doe ik het de komende maanden even rustig aan.

Ik kan nog wel even doorgaan, maar ik vind dat je jezelf nooit teveel moet opleggen. Daarom zijn dit ook geen goede voornemens per 1 januari, maar voor 2018! Dan moet het wel lukken! 😉

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2018?

Liefs,
Simone

Samenwerking met Marley Spoon

1 Reactie

  1. 04/01/2018 / 13:19

    Leuk, ik mag de Marsley Spoon ook proberen ben ontzettend benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

p a { color: #333; box-shadow: inset 0 -0.5em 0 0 #f2d4c8; }